De kosten in onze samenleving zijn ongewoon hoog. Daar heeft iedereen mee te maken. De prijzen van onze dagelijkse boodschappen zijn flink gestegen. En wat te denken van de hoge energieprijzen. Steeds meer mensen hebben moeite om de eindjes aan elkaar te knopen. Logisch. De omstandigheden zijn extreem en voorlopig niet voorbij. Gelukkig staat niemand er alleen voor. Als Gemeente Zoeterwoude staan we samen met onze partners klaar voor onze inwoners met verschillende regelingen. Dat zijn er vast meer dan u denkt. Check hieronder welke regelingen er zijn. Voor uzelf of voor iemand anders… Goed geregeld Zoeterwoude!

Minimaregelingen

Inwoners van Zoeterwoude moeten altijd en overal mee kunnen doen; thuis, op school en met sport en cultuur. In deze bijzonder dure tijd is dat voor mensen met lagere inkomens op dit moment  moeilijk te betalen. Om toch mee te kunnen doen, is extra financiële ondersteuning mogelijk. Daarvoor hebben wij speciale minimaregelingen. Dit zijn ze:

Regelingen tegen energiearmoede

De energieprijzen zijn extreem gestegen. Voor steeds meer mensen is het lastig om iedere maand de energierekening te betalen. Dit noemen we energiearmoede. Huishoudens met lagere inkomens worden extra hard getroffen. Samen met onze partners hebben wij de volgende regelingen om energiearmoede aan te pakken:

Hulp bij schulden

De kosten in onze samenleving zijn al langere tijd hoog. Steeds meer mensen hebben daardoor moeite om hun rekeningen te betalen. Als dat echt niet meer lukt, komt u vanzelf in de schulden. De problemen stapelen zich dan snel op. Komt u er zelf niet uit? Samen met onze partners staan wij voor u klaar met de volgende regelingen voor hulp bij schulden:

Komt u er niet uit met deze regelingen, neem dan gerust contact op met ons Loket Zorg, Werk en Inkomen via telefoonnummer 071-5806300 voor een persoonlijk gesprek!