Bent u als ondernemer in financiƫle problemen terecht gekomen of wilt u vanuit een bijstandsuitkering of WW-uitkering een onderneming starten? De gemeente kan u mogelijk helpen.

Wat moet u weten

U kunt, afhankelijk van uw persoonlijke- en bedrijfssituatie, bijstand aanvragen op grond van het Besluit bijstandsverlening zelfstandigen (Bbz). Hiermee kunt u de kosten van uw eigen levensonderhoud blijven betalen. Zie ook https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/bijstand-voor-zelfstandigen-bbz

Komt u niet in aanmerking voor het Bbz, bijvoorbeeld omdat u een werkende partner heeft,  ook dan kunt u bij ons terecht voor informatie en advies en mogelijk ook schuldhulpverlening!

U kunt als (startende) zelfstandige een bedrijfskapitaal aanvragen. Voor iedere situatie gelden andere voorwaarden. Met een bedrijfskapitaal kunt u investeren in uw bedrijf. Bedrijfskapitaal kunt u ontvangen op grond van het Bbz.

Hoe werkt het?

U kunt u contact opnemen met de gemeentelijke schuldhulpverlener voor een eerste  gesprek via telefoonnummer 071-5806300. Op basis van uw situatie bekijkt de gemeentelijke schuldhulpverlener, in overleg met een ondernemersspecialist van het IMK, of u in aanmerking komt voor het Bbz of voor schuldhulpverlening.