Bent u als ondernemer in geldproblemen terecht gekomen of dreigt u in financiële problemen te raken? De gemeente kan u op verschillende manieren helpen.

Wat moet u weten

  1. U kunt, afhankelijk van uw persoonlijke- en bedrijfssituatie, een uitkering aanvragen op grond van het Besluit bijstandsverlening zelfstandigen (Bbz). Dit als uw inkomen te laag is om van te kunnen leven. Bezoek de pagina 'Bijstand voor zelfstandigen' op onze website voor meer informatie. 

  2. U kunt van de gemeente hulp krijgen bij het oplossen van uw betalingsachterstanden of schulden. Dit in de vorm van bijvoorbeeld een schuldenregeling of schuldsanering. U kunt uiteraard ook gewoon bij de gemeente terecht voor gratis informatie en advies!

    Neem hiervoor contact op met de gemeentelijke schuldhulpverlener voor een eerste  gesprek via telefoonnummer 071-5806300. Op basis van uw persoonlijke situatie bekijkt de gemeentelijke schuldhulpverlener, in overleg met onze ondernemersspecialist bij het IMK, welke vorm van schuldhulpverlening voor u het meest passend is. Aarzel niet om contact op te nemen.    

Let op: wilt u uw schulden liever zelf regelen?

  • Ga naar de website van het NVVK, in zes stappen schuldenvrij: www.zelfjeschuldenregelen.nl.

  • Doe de test op Geldfit Zakelijk en ontdek hoe u als ondernemer er financieel voorstaat en wat u kunt doen.

  • Het Geldplan ZZP is een online stappenplan van het Nibud dat u kan helpen om geldzaken systematisch in beeld te brengen en financiële risico's te verkleinen.

  • U kunt op dit moment kosteloos gebruik maken van professionele coaching ook als u financiële moeilijkheden heeft. U kunt hiervoor terecht bij Stichting Ondernemersklankbord (OKB).