De Zoeterwoudse Omgevingsvisie

Zoeterwoude groeit. Dat vraagt om keuzes op het gebied van wonen en het opwekken van energie. Over hoe we omgaan met ons landschap en wat dat betekent voor onze gezondheid. Om dit allemaal de juiste plek te geven hebben wij de Zoeterwoudse Omgevingsvisie gemaakt. Hierin staat wat we belangrijk vinden voor het gebied waarin we wonen, werken en recreëren. De omgevingsvisie is vastgesteld door de gemeenteraad op 29 september 2022 en geldt vanaf 18 oktober 2022. Als er nieuwe ontwikkelingen zijn in Zoeterwoude kijken we altijd of deze passen in de omgevingsvisie. Dit geldt voor grote projecten, maar bijvoorbeeld ook voor vergunningaanvragen die niet passen binnen de regels van een bestemmingsplan. In de omgevingsvisie is een kompas opgenomen die ons helpt om alle voor- en nadelen van een plan te beoordelen. Zo zorgen we ervoor dat elk plan zoveel mogelijk bijdraagt aan de kwaliteiten die we voor de toekomst van Zoeterwoude belangrijk vinden.

De Zoeterwoudse Omgevingsvisie is hier te bekijken

U kunt de omgevingsvisie hier openen als een pdf-bestand: De Zoeterwoudse Omgevingsvisie.
De omgevingsvisie is ook te bekijken via de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl. De omgevingsvisie is daar te vinden met plannummer NL.IMRO.0638.SV00003-VAS2. Het is ook altijd mogelijk om de omgevingsvisie te bekijken in het gemeentehuis. Maak daarvoor een afspraak met het omgevingsloket. Het maken van een afspraak kan per e-mail: omgevingsloket@zoeterwoude.nl of per telefoon: 071-5806300 en vraag naar het omgevingsloket.

Iedereen in Zoeterwoude heeft bij kunnen dragen aan het maken van de omgevingsvisie

Bij het maken van de Zoeterwoudse Omgevingsvisie hebben veel inwoners, ondernemers en organisaties meegedacht. Via een dorpstour, enquêtes en interviews gingen we in gesprek over onze kernwaarden en wat we belangrijk vinden voor de toekomst. De resultaten van deze gesprekken hebben geleid tot een omgevingsvisie van en voor Zoeterwoude.
Alle reacties, en de wijze waarop deze zijn verwerkt in de omgevingsvisie zijn terug te lezen in het Logboek participatie en de Nota van Beantwoording. Deze zijn hier te bekijken:
Logboek Participatie
Nota van beantwoording