Vergoedingen voor vrijwilligers

Als u vrijwilligerswerk doet, krijgt u soms een vergoeding voor de kosten die u maakt of een kleine vergoeding voor uw werkzaamheden. Meer informatie over vrijwilligersvergoedingen vindt u op www.belastingdienst.nl.

Vrijwilligerswerk en uitkering

Krijgt u een uitkering? Een vrijwilliger mag iemands werk in loondienst niet verdringen. Daarom moet het vrijwilligerswerk zijn goedgekeurd door de gemeente of een andere instantie van wie u de uitkering krijgt. Bel voor meer informatie (071) 5806300.

Een verzekering voor alle vrijwilligers en mantelzorgers in Zoeterwoude

De gemeente Zoeterwoude heeft voor vrijwilligers, mantelzorgers en maatschappelijke stagiaires een collectieve verzekering afgesloten. Doet u vrijwilligerswerk, bent u mantelzorger of maatschappelijk stagiair? Dan bent u automatisch verzekerd via de gemeente, aanmelden is dus niet nodig. De gemeente wil er met deze verzekering voor zorgen dat u geen 'gedoe' krijgt als er bijvoorbeeld sprake van schade is.

Wie is verzekerd?

Alle inwoners van Zoeterwoude  die vrijwilligerswerk doen, mantelzorg verlenen of een maatschappelijke stage lopen.

Wat is verzekerd?

Schade veroorzaakt door een vrijwilliger aan eigen spullen of van een ander en rechtsbijstand.

Niet verzekerd

Niet verzekerd is schade veroorzaakt door diefstal of vermissing van spullen en schade door werkzaamheden met open vuur (vuurwerk).

Wat te doen bij schade

Heeft u schade? En kunt u deze schade met een andere verzekering terugvragen? Dan gaat die verzekering vóór de Vrijwilligersverzekering. Dat heet ‘secundaire dekking’. Het maakt daarbij niet uit wanneer die andere verzekering afgesloten is.

U kunt schade digitaal aanmelden met het online schadeformulier. De dienstverleningsorganisatie voor de Leidse regiogemeenten, stuurt het formulier door naar Centraal Beheer, de verzekeringsmaatschappij. De verzekeringsmaatschappij behandelt de schade en neemt contact met u op.

Heeft u vragen over deze verzekering?

Neemt dan contact op met IDA op 071-5167071 of via a&v@leidse-regio.nl

Wilt u iemand nomineren voor vrijwilliger van het jaar ga dan naar: https://www.zoeterwoude.nl/actueel/vrijwilligerswaardering-en-jongerencompliment