Mantelzorgtaken kunnen mooi zijn, u helpt iemand die u goed kent. Maar het kan ook een (te) zware taak worden. Mantelzorgers hebben vaak de neiging om pas laat om hulp te vragen, terwijl dit soms wel vroegtijdig nodig is om zelf ook energiek en gezond te blijven.

Mantelzorgondersteuning Kwadraad

Woont u in Zoeterwoude of zorgt u voor iemand die in Zoeterwoude woont? Zoekt u hulp en wilt u informatie over organisaties waar u die hulp kunt vinden? Zoekt u een vrijwilliger? Of wilt u alleen uw hart luchten? Dan kunt u terecht bij de mantelzorgcoach van Kwadraad.

Bereikbaarheid

De mantelzorgcoach in Zoeterwoude is Lisette Hart. U kunt zich aanmelden via het aanmeldformulier van Kwadraad.

Telefonisch contact opnemen kan ook. Belt u dan naar telefoonnummer 088 - 900 4000.

Ondersteuning jonge mantelzorgers

Eén op de vijf jongeren is mantelzorger. Het geven van mantelzorg kan een gevoel van voldoening, liefde en trots geven. Tegelijkertijd vindt de helft van de jonge mantelzorgers de zorg ook zwaar. Fysiek, mentaal of omdat zij de zorg lastig kunnen combineren met school, vrienden of hobbies. Mantelzorg is soms ingrijpend voor jongvolwassenen die bezig zijn met het opbouwen van hun eigen leven. Velen realiseren zich niet dat ze mantelzorger zijn, het hoort er gewoon bij. De meeste jonge mantelzorgers houden de zorg vaak een hele lange tijd vol, totdat ze merken dat het eigenlijk niet meer gaat. En zelfs dan vinden zij hulp vragen lastig.

Ben jij een jonge mantelzorger en heb je behoefte aan ondersteuning? Neem dan contact op met mantelzorgcoach Lisette Hart.

Bijeenkomsten en cursussen Mantelzorg

Kwadraad organiseert regelmatig bijeenkomsten en cursussen voor mantelzorgers op verschillende locaties in de regio. Informatie daarover vindt u op de ‘Activiteitenkalender’ van Kwadraad.