Wilt u bouwen of verbouwen? Slopen? Wilt u een boom kappen? Of iets anders aan uw omgeving veranderen? In veel gevallen heeft u een omgevingsvergunning nodig. Een omgevingsvergunning vraagt u aan in het Omgevingsloket online: omgevingswet.overheid.nl

Het is van belang dat de activiteiten plaatsvinden op eigen grond. Als het gemeentegrond is moet u het eerst privaatrechtelijk regelen met de gemeente voor u de activiteiten kan uitvoeren.

In het Omgevingsloket online kunt u checken of u een omgevingsvergunning nodig heeft, een omgevingsvergunning aanvragen of een melding doen.

Vergunningchecker

Het is van belang dat als u de vergunningchecker gebruikt u het gebied waar de activiteiten plaatsvinden nauwkeurig tekent op de kaart met het pennetje linksboven in. Vervolgens kunt u de werkzaamheden die u wilt uitvoeren zoeken in de zoekbalk. Het is belangrijk dat u de vragen goed invult en alles beantwoord.

Vergunningvrij bouwen

Onder de Omgevingswet kan bij bouwen sprake zijn van 2 activiteiten: de technische bouwactiviteit en de omgevingsplanactiviteit met betrekking tot bouwwerken. Het Rijk heeft bij beide activiteiten een aantal activiteiten vrijgesteld van de vergunningplicht. De gemeente kan daarnaast in het omgevingsplan ook andere activiteiten niet omgevingsvergunningplichtig maken.

Voor meer informatie over vergunningvrij bouwen verwijzen wij u naar de volgende link: Vergunningvrij bouwen: Omgevingswet | Informatiepunt Leefomgeving (iplo.nl)

Naar Omgevingsloket

Wilt u ter inzage gelegde stukken, plannen of omgevingsvergunningen inzien? Of heeft u vragen over een omgevingsvergunning? Neem dan via onderstaande knop contact met ons op of mail naar omgevingsloket@zoeterwoude.nl.

Heeft u nog vragen?

Voor meer specifieke en inhoudelijke vragen kunt u contact opnemen met het algemene telefoonnummer van de gemeente Zoeterwoude via 071-580 6300 of per mail via omgevingsloket@zoeterwoude.nl