Welkom bij het Heinekenfonds Zoeterwoude

Het Heinekenfonds staat al vijftig jaar lang garant voor het ondersteunen van sociaal-culturele initiatieven binnen de gemeente Zoeterwoude. Dit fonds, opgericht door bierbrouwer Heineken, heeft als doel om lokale verenigingen en instellingen te ondersteunen bij het realiseren van diverse activiteiten die de gemeenschap ten goede komen.

Wie kan aanvragen?
Zoeterwoudse verenigingen en instellingen zijn van harte uitgenodigd om een aanvraag in te dienen voor financiële ondersteuning uit het Heinekenfonds. Een gemiddelde bijdrage is €500 per activiteit. Deze aanvragen kunnen eenvoudig worden ingediend via ons webformulier. De activiteiten die voor ondersteuning in aanmerking komen, omvatten onder andere:

  1. Sociaal-culturele doelen, alsmede activiteiten op het gebied van sport en recreatie.
  2. Jubilea van lokale organisaties.
  3. Structurele activiteiten waarvoor een bescheiden bijdrage wordt gevraagd, en die niet binnen het reguliere subsidieprogramma vallen.

Aanvragen dienen te worden ingediend volgens de volgende termijnen:
Voor activiteiten tussen 1 januari en 1 april: dien je aanvraag vóór 15 december in.
Voor activiteiten tussen 1 april en 1 juli: dien je aanvraag vóór 15 maart in.
Voor activiteiten tussen 1 juli en 1 oktober: dien je aanvraag vóór 15 juni in.
Voor activiteiten tussen 1 oktober en 1 januari: dien je aanvraag vóór 15 september in.

Houd er rekening mee dat 2024 een overgangsperiode kent. Hoewel deze termijnen als uitgangspunt dienen, kunnen aanvragen die buiten deze periodes vallen ook nog worden ingediend.

Steun buiten Zoeterwoude
Hoewel het Heinekenfonds primair gericht is op initiatieven binnen Zoeterwoude, kunnen ook instellingen buiten de gemeente in aanmerking komen voor ondersteuning. Dit is echter alleen mogelijk indien de activiteiten direct of aantoonbaar ten goede komen aan de inwoners van Zoeterwoude.

Een blijvende toewijding
Het Heinekenfonds blijft zich inzetten voor de lokale gemeenschap en is vastbesloten om haar ondersteuning voort te zetten. Als een integraal onderdeel van Zoeterwoude, blijft Heineken zijn betrokkenheid tonen door bij te dragen aan de bloei van de lokale gemeenschap.

Geen communicatie richting jongeren onder de 18 jaar
Het geld uit het Heinekenfonds komt van Heineken Nederland. De gemeente Zoeterwoude verdeelt het geld. Heineken heeft een actief beleid voor verantwoord alcoholgebruik en richt zich daarbij in haar communicatie nooit op jongeren onder de 18 jaar.

Contact
Voor verdere informatie over het Heinekenfonds Zoeterwoude en het indienen van aanvragen kunt u contact met ons opnemen via het webformulier of telefonisch (071) 580 6300. Wij staan klaar om u te helpen bij het realiseren van uw sociaal-culturele initiatieven.

Met onderstaand formulier kunt u een aanvraag doen voor een financiële bijdrage uit het Heinekenfonds.

Formulier

Velden met een * zijn verplicht.

Gegevens organisatie
Gegevens contactpersoon
De aanvraag
Overzicht