De oude school en bibliotheek

In de monumentale, voormalige St. Aloysiusschool aan de Schenkelweg in Zoeterwoude komen tien betaalbare startersappartementen. De van oorsprong Rooms Katholieke Jongensschool is in 1924 gebouwd en deed tot 1985 dienst als school met vier klaslokalen. Daarna is het gebouw in gebruik geweest als bibliotheek.

De appartementen

Bij de transformatie van het gebouw naar appartementen wordt de monumentale status van het gebouw gerespecteerd. In totaal worden er10 startersappartementen gerealiseerd, waarvan zes op de begane grond en vier onder de dakkap.

Ondanks dat de appartementen in een monumentaal gebouw worden gerealiseerd, voldoen ze aan de duurzaamheidseisen zoals bij een nieuwbouwwoning verwacht mag worden.

Planning

De bouw is gestart na de bouwvakantie in 2022.

Meer informatie

Voor meer informatie verwijzen wij u graag naar de website van de oude school: www.wonenindeoudeschool.nl.

Contact

De aannemer is aannemingsbedrijf in Houtman uit Gouda. U kunt telefonisch contact opnemen met de aannemer Marcel van der Elst via het nummer: 0651368332 of via e-mail: mvanderelst@houtmangouda.nl.

 

 

Redenen hoge waardering plan Driemanschap

Het plan van Driemanschap wordt gewaardeerd omdat het de monumentale status van het gebouw het meest respecteert, er een logische indeling is van het gebouw met goede plattegronden van de appartementen en er goed nagedacht is over de ruimte voor het gebouw, duurzaamheid en het mobiliteitsplan. Ook zijn er kritiekpunten, zoals het ontbreken van buitenruimtes bij de appartementen, het oppervlakte aan groen en het gebruik van deelauto’s. Alle drie de deelnemers hebben een uitgebreid juryrapport ontvangen, waarin alle commentaren van zowel bewoners als beoordelingscommissie zijn verwerkt.

Het formeren van een klankbordgroep

Nu er een winnaar met een visie gekozen is, start het daadwerkelijke project pas echt. De visie moet nu vertaald worden naar een concreet plan. Om tot dit plan te komen moeten er nog de nodige stappen gezet worden. Een hele belangrijke stap hierin is het vormen van een klankbordgroep en zo het betrekken van bewoners bij de verdere uitwerking van het plan. De gemeente gaat in gesprek met Driemanschap om te kijken hoe we dit in deze bijzondere tijd kunnen vormgegeven. Het doel is een representatieve klankbordgroep te vormen, waar alle belangen gelijk verdeeld behartigd worden.

Meer informatie over het project of op de hoogte blijven van de ontwikkeling? 

Bekijk dan de projectwebsite www.wonenindeoudeschool.nl. U kunt zich op de website alvast aanmelden om op de hoogte te blijven van de ontwikkelingen. Naar verwachting start de verkoop in de tweede helft van 2021. 

Hoe ziet de verdere planning er uit

De verwachting is dat we tot eind dit jaar nodig hebben om een aantal zaken tussen Driemanschap en de gemeente af te ronden. In het eerste kwartaal van volgend jaar hopen we dan te kunnen starten met de planuitwerking. Wij verwachten niet eerder te kunnen starten met de verbouwing dan de tweede helft van volgend jaar.