Aansluitend op de reconstructie van de fasen 3 en 4 in de wijk Westwout, pakken we nu fase 5 aan. Dit is de laatste fase. Hierin vallen de Ambachtsherenweg en de Burg. Wapstraat.

In deze straten vervangen we het riool en leggen we een tweede riool voor het regenwater aan. Verder richten we de straat opnieuw in. Zo maken we het veiliger en groener. Als basis gebruiken we ook in deze laatste fase het ontwerp uit 2014. Informatie over de gehele wijk Westwout is te vinden op de pagina Herinrichting wijk Westwout, zo ook het basis ontwerp. Wel bekijken we of het handiger en groener kan. Zo gaan we bijvoorbeeld kijken naar de beste locaties voor snelheidsremmende maatregelen.

De online presentatie, als vervanger van de informatieavond, is hieronder nog terug te kijken. 

De uitvoering start pas in het voorjaar van 2023. Dit komt omdat Liander alsnog de elektrakabels gaat vervangen, net als de traforuimtes. Deze werkzaamheden zijn afgestemd met de gemeentelijk aannemer. De Firma Vermeulen uit Benthuizen zal ook de laatste fase van de wijk Westwout maken.

Presentatie video reconstructie westwout fase 5

Bekijk hier de online de presentatievideo.  

Globale werkgrens

Hieronder ziet u in blauw de globale werkgrens van het project. Ook het deel Ambachtsherenweg aan het eind nemen we verder mee in deze fase, evenals een stukje Veldzichtstraat.