DELTA Netwerk organiseert de komende weken drie informatieavonden (16-05-2022)
U bent van harte welkom op de volgende locaties om al uw vragen te stellen. Vanaf 19.00 uur is de inloop en om 19.30 uur start een presentatie over glasvezel:

-            Maandag 23 mei bij Café De Meester in Zoeterwoude-Dorp

-            Woensdag 25 mei bij De Eendenkooi in Zoeterwoude-Rijndijk

U kunt ook een online informatieavond bijwonen op dinsdag 31 mei om 19.30 uur. U kunt zich hiervoor aanmelden via www.deltanetwerk.nl.

U kunt uw vragen ook bij het Glasvezel Informatiepunt van DELTA Netwerk stellen
Medewerkers van DELTA Netwerk helpen u graag. Daarom hebben zij een informatiepunt geopend aan de  Kerklaan 8 in Zoeterwoude-Dorp.
Het Informatiepunt is geopend op woensdag tot en met vrijdag van 11.00 - 18.00 uur en op zaterdag van 10.00 - 17.00 uur.

 

DELTA Netwerk wil glasvezel aanleggen in Zoeterwoude (06-05-2022)

Alle huishoudens in Zoeterwoude krijgen hiervoor komende dagen een aanbieding in de bus. De gemeente vindt het belangrijk dat alle inwoners snel internet thuis hebben. Als 20% van de huishoudens in Zoeterwoude meedoet gaat DELTA Netwerk aan de slag. Kijk voor meer informatie en voor inschrijven op www.deltanetwerk.nl.

Glasvezel voor inwoners (22-04-2022)

De gemeente is sinds 2019 bezig om snel internet in de hele gemeente mogelijk te maken. Bijna 10% van de adressen in Zoeterwoude, vooral in het buitengebied, hebben geen snel internet. Soms zelfs onwerkbaar traag. De gemeente vindt het belangrijk dat iedereen mee kan doen. Inwoners moeten goed kunnen thuiswerken en thuisonderwijs krijgen in het buitengebied. En onze (agrarische) ondernemers mogen geen belemmeringen ervaren in hun bedrijfsvoering omdat ze geen snel internet hebben.

Na drie jaar marktverkenningen uitvoeren is glasvezel in de hele gemeente in zicht
De afgelopen drie jaar heeft de gemeente, samen met buurgemeente Leidschendam-Voorburg, marktpartijen uitgenodigd en de mogelijkheden voor glasvezel met hen besproken. Voor het buitengebied heeft dit helaas nog niet geleid tot een haalbare “business case” bij partijen. Inmiddels hebben we een partij gevonden die in de hele gemeente wil aanleggen. Dus ook in Dorp en Rijndijk.

Aanleg van glasvezel in het buitengebied is nog wel afhankelijk van het feit of glasvezel kan worden aangelegd in voorzieningen in de bodem van de gemeente. Hierover besluit de gemeenteraad naar verwachting in juni of juli 2022.

Glasvezel voor bedrijventerreinen (22-04-2022)

Goed nieuws! Op de bedrijventerreinen Oosthoek/Rijneke Boulevard en Grote Polder komt betaalbaar glasvezel. Afgelopen maanden konden ondernemers zich zonder aansluitkosten aanmelden bij DELTA Fiber Netwerk. Dit hebben veel ondernemers gedaan. DELTA Fiber Netwerk heeft inmiddels laten weten dat er voldoende aanmeldingen zijn en de aanleg van glasvezel doorgaat.

De gemeente Zoeterwoude vindt het belangrijk dat er glasvezel komt op Oosthoek/Rijneke Boulevard en de Grote Polder. Dit zorgt voor toekomstbestendige bedrijventerreinen, waar bedrijven betaalbaar op glasvezel worden aangesloten.

Wilt u meer informatie over glasvezel voor uw bedrijf? Kijk dan op Zakelijk glasvezel voor ondernemers in Zoeterwoude (deltanetwerk.nl).