DELTA Netwerk verlengt de campagne tot 15 augustus (14-07-2022)

In de kernen Dorp en Rijndijk is het deelnamepercentage nog niet behaald. Daarom blijft het nog even spannend of er glasvezel komt in Zoeterwoude. In de kernen Zoeterwoude-Dorp en Rijndijk heeft DELTA Netwerk 20% deelname nodig. Er zijn nog 200 aanmeldingen nodig. Inwoners van Zoeterwoude krijgen daarom nog tot 15 augustus 2022 de tijd om zich aan te melden zonder extra aansluitkosten. Dat kan via www.deltanetwerk.nl.

In het buitengebied is de benodigde 50% wel behaald
De laatste weken hebben veel inwoners zich aangemeld voor glasvezel. Met name in het buitengebied was het enthousiasme groot. Het benodigde deelnamepercentage van 50% is hier ruim gehaald.

Glasvezel in Zoeterwoude weer een stap dichterbij (20-06-2022)

Wethouder Paul Olthof en directeur Piet Grootenboer van DELTA Netwerk ondertekenden een samenwerkingsovereenkomst die de aanleg van glasvezel mogelijk gaat maken. Als gemeente zijn we erg blij dat we na drie jaar een samenwerkingspartner hebben gevonden die snel internet in héél Zoeterwoude mogelijk wil aanleggen.

Als voldoende inwoners meedoen, legt DELTA Fiber Netwerk glasvezel aan
In de kernen Dorp en Rijndijk lukt dat als 20% van de huishoudens meedoet. In het buitengebied is 50% deelname nodig. De aanleg van glasvezel in het buitengebied is onder voorbehoud van een akkoord van de gemeente Zoeterwoude op de financiering en aanleg van voorzieningen in de bodem van het buitengebied. Daarover besluit de gemeenteraad in de raadsvergadering van donderdag 30 juni.

Gratis aansluiting voor inschrijvingen tot 6 juli 2022, ook in het buitengebied
De gemeente en DELTA Netwerk zetten zich samen in voor gratis aansluitingen voor alle huishoudens, ook die in het buitengebied. Alle inwoners kunnen zich nu inschrijven voor glasvezel via www.deltanetwerk.nl. Mocht voor het buitengebied de investering niet doorgaan dan vervalt het contract dat inwoners zijn aangegaan met de inschrijving en zit men nergens aan vast.

Inschrijven kan ook via lokale verenigingen
Op die manier sponsort DELTA Netwerk het lokale verenigingsleven. Voor elke inschrijving ontvangt de vereniging € 50. Meer informatie is te vinden op de sites van de deelnemende verenigingen.