Geef uw leven een nieuwe wending. In gesprek met de welzijnscoach ontdekt u wat u zelf kunt doen om extra energie te krijgen.
Daarbij kunt u denken aan:

  • samen dingen doen
  • bewegen met plezier
  • handje helpen
  • leren en ontdekken

Connie van Seggelen is de welzijnscoach in Zoeterwoude. Zij biedt kortdurende ondersteuning en werkt nauw samen met de huisartsen, het loket Zorg, Werk en Inkomen van de gemeenten en met Zoeterwoude voor Elkaar.
Bij psychosociale klachten kan de huisarts u adviseren contact op te nemen met de welzijnscoach. U kunt ook op eigen initiatief een afspraak maken. Zit u met vragen op het gebied van sociale contacten, zingeving en vrije tijdsbesteding, bel dan gerust met de welzijnscoach. De gesprekken kunnen plaatsvinden bij u thuis of op een samen gekozen locatie.

Er zijn geen kosten verbonden aan de bezoeken van de welzijnscoach. Alle gesprekken met de welzijnscoach zijn strikt vertrouwelijk.

Bereikbaarheid

Voor een afspraak kunt u telefonisch of per e-mail contact opnemen:
Connie van Seggelen
Telefoon: 06 - 30200850
E-mail: c.van.seggelen@zoeterwoude.nl

Samen dingen doen

Wilt u meer mensen ontmoeten, meer in contact zijn met anderen, maar hoe pakt u dat aan? Eigenlijk door dingen te gaan doen waar u enthousiast van wordt of waar u goed in bent.
De welzijnscoach gaat met u in gesprek over uw interesses. Vervolgens wordt informatie verzameld en kunt u activiteiten gaan uitproberen. Denkt u bijvoorbeeld aan koffie drinken bij De Buren of De Herdershof, zingen in een koor of een kijkje nemen bij het damesgilde. U kunt ook zelf of samen met anderen iets nieuws gaan organiseren, zoals een eetgroep of leesclub.

Bewegen met plezier

U zit veel en zou wel wat meer willen bewegen, maar hoe bereikt u dat? Om een gezonde leefstijl te ontwikkelen en vol te houden is het belangrijk dat het u goed doet en u er plezier aan beleeft.
We beginnen met het verkennen van de mogelijkheden en beperkingen met betrekking tot meer bewegen en een gezondere leefstijl. Daarna maakt u een keuze en volgt u een proefles. Alleen of samen met iemand anders. Er is heel veel mogelijk in Zoeterwoude: Yoga, Tai chi, wandelen, hardlopen, fietsen, schaatsen, sport-fit voor senioren, badminton, voetbal, zwemmen, bridge of ‘sporten met Irene’.

Handje helpen

U wilt meedoen in onze gemeente, iets betekenen voor anderen, uw talent inzetten. Het is fijn om zich gewaardeerd te voelen, maar hoe vindt u daarvoor een plek?
Het is belangrijk om een beeld te krijgen van wat u bezighoudt, de interesses waar u graag tijd aan besteedt. Maar ook welke taken bij u passen, uw fysieke mogelijkheden en of er al groepen zijn waarbij u zich kunt aansluiten.
Bij ‘Handje helpen’ gaat het echt om zich inzetten voor anderen. Bijvoorbeeld vrijwilligerswerk bij de Zonnebloem, bij Zoeterwoude voor Elkaar, bij ‘De Buren’, het Graalhuis of de bejaardensoos. Ook bij Swetterhage en Emmaus zijn mogelijkheden. En vindt u iets anders leuk, dan gaan we daar naar op zoek.

Leren en Ontdekken

Nieuwe ervaringen opdoen, iets nieuws doen of leren? Nu komt het erop aan om de eerste stap te zetten, maar in welke richting?
De welzijnscoach gaat met u in gesprek om te kijken op welk vlak u zichzelf wilt ontwikkelen. Misschien een muziekinstrument bespelen, een fotografiecursus volgen, een taal leren of de geschiedenis van bijvoorbeeld je dorp of familie ontrafelen. Of misschien vindt u het leuk om eigen deskundigheid over te dragen aan anderen.

Bewust leven: de rust en de tijd nemen om te genieten van wat je doet, ziet of ervaart. Genieten van een goed boek, muziek, yoga, schilderen of de natuur. Of het leven eens van een andere kant bekijken, wat er wel kan, wat goed gaat, waar u nieuwsgierig naar bent. Denken in kansen in plaats van in beperkingen. Positief denken vergroot uw levensplezier en vermindert stress. We gaan op zoek naar wat u kan helpen om met belangstelling te leven en positief te denken. U zult verbaasd zijn over wat dat voor veranderingen teweeg kan brengen.