Heeft u een laag inkomen en heeft uw kind schoolkosten die u niet kunt betalen? Dan kunt u mogelijk een beroep doen op Stichting Leergeld Leiden e.o. U kunt hierbij denken aan een vergoeding voor gymkleding, schoolspullen, een (tweede hands) fiets, een (tweede hands) computer (voor een gezin met kinderen op het voortgezet onderwijs), typelessen, schooluitjes etc. Voor meer informatie verwijzen wij u naar Stichting Leergeld Leiden e.o.

Om een beroep te kunnen doen op Stichting Leergeld e.o. mag uw inkomen niet hoger zijn dan 120% van de voor u van toepassing zijnde bijstandsnorm. Hieronder vindt u de belangrijkste normen tot 120% van de bijstandsnorm. Dat is per 1 januari 2024:

 21 jaar tot AOW leeftijdAOW leeftijd of ouder
Alleenstaande/alleenstaande ouder € 1.463,57€ 1.625,37
Echtpaar/samenwonend € 2.090,81€ 2.202,84

 

 

Hoe werkt het?

  • U kunt alleen een aanvraag indienen als de kosten niet door de Regeling vergoeding bijkomende schoolkosten worden vergoed.
  • U kunt zich rechtstreeks aanmelden bij Stichting Leergeld Leiden e.o. via de website.
  • Aanmelden kan zowel digitaal, schriftelijk als per telefoon. Na aanmelding wordt contact met u opgenomen voor het maken van een afspraak voor een huisbezoek met één van de getrainde vrijwilligers van Stichting Leergeld Leiden e.o.

Stichting Leergeld Leiden e.o. werkt met goed opgeleide vrijwilligers en staat dicht bij de gezinnen. De vrijwilligers weten wat het is om van weinig geld rond te komen, waardoor zij een goede en vooral vertrouwde gesprekspartner zijn. Zij komen in alle vertrouwelijkheid uw aanvraag opnemen en zorgen ervoor dat uw wensen goed en helder worden vastgelegd en anoniem worden doorgegeven aan de beslissingscommissie. De vergoeding wordt niet rechtstreeks aan de ouders overgemaakt.