Het Nationaal Isolatie Programma

Eind februari is het Nationaal Isolatie Programma van start gegaan in de gemeente Zoeterwoude. Het Nationaal Isolatie Programma biedt woningeigenaren 1600,- euro subsidie voor de verduurzaming van hun woning. Met deze subsidie kunt u isolerende maatregelen met korting of gratis laten uitvoeren aan uw woning.

Vergoed isolerende verduurzamingsmaatregelen

De 1600,- euro subsidie vanuit het Nationaal Isolatie Programma is alleen te gebruiken voor het vergoeden van isolerende maatregelen. Hierbij moet u denken aan dubbelglas, dakisolatie, vloerisolatie, en gevelisolatie.

Wanneer komt u  in aanmerking voor het Nationaal Isolatie Programma?

U komt in aanmerking voor het Nationaal Isolatie Programma als u aan de volgende voorwaarde voldoet:

  • U bent eigenaar van een woning, en
  • de woning is grondgebonden, en
  • de woning is gelegen in Zoeterwoude, en
  • de woning heeft een WOZ-waarde onder de €447.000,- euro, en
  • de woning heeft energielabel D, E, F of G
  • de woning heeft bij een onbekend energielabel twee of meer slecht geïsoleerde delen.

Voldoet uw woning aan de bovenstaande voorwaarden? Dan heeft u eind februari een brief ontvangen van de gemeente dat u in aanmerking komt voor het Nationaal Isolatie Progromma. Geen brief ontvangen, maar denkt u toch aan de voorwaarde te voldoen? Neem dan contact met ons op. 

Aanmelden voor het Nationaal Isolatie Programma doet u zo

Heeft u eind februari de brief ontvangen dat u in aanmerking komt voor het Nationaal Isolatie Programma? In de brief leest u hoe u zich aanmeldt. Aanmelden kan ook direct via de website van Winst uit je Woning.

Samenwerking Winst uit je Woning

De gemeente heeft een samenwerking met Winst uit je Woning voor de uitvoering van het Nationaal Isolatieprogramma. Meld u zich aan voor het Nationaal Isolatie Programma? Dan krijgt u vooral te maken met Winst uit je Woning. Hieronder vindt u de stappen die worden doorlopen bij de uitvoering van het Nationaal Isolatie Programma. Zo weet u wat u kunt verwachten van Winst Uit je Woning.

  1. Een geselecteerde groep bewoners ontvangt een brief om mee te doen met de inkoopactie in combinatie met de subsidie vanuit het Nationaal Isolatie Programma.
  2. U meld zich aan voor het Nationaal Isolatie Programma op de website van Winst uit je Woning. Tijdens de aanmelding plant u gelijk een afspraak in voor een gratis huisbezoek.
  3. Tijdens het huisbezoek bekijkt een adviseur samen met u wat de verduurzamingsmogelijkheden zijn. Hierbij kijkt de adviseur ook of u in aanmerking komt voor andere subsidies. Daarna is duidelijk hoe en hoeveel u kunt besparen op uw energierekening.
  4. Na het huisbezoek ontvangt u een Bespaarplan met op maat gemaakte offertes en/of indicaties.
  5. Gaat u akkoord met een offerte en/of indicatie, dan wordt er direct 1600,- euro voor u gereserveerd.
  6. U maakt een afspraak met een aannemer voor de uitvoering van de door u gekozen isolatiemaatregelen.
  7. De aannemer komt langs en voert de maatregelen uit.
  8. Na uitvoering betaalt Winst uit je woning direct de factuur van de aannemer tot en met 1600,- euro.
  9. Zijn de kosten hoger dan 1600,- euro en blijft er een restbedrag over? Dan ontvangt u hierover een factuur. Deze moet u zelf betalen.

Doordat Winst Uit je Woning eerst het bedrag tot en met 1600,- euro betaald hoeft u niet voor te schieten. Het restbedrag weet u van te voren doordat de factuur van te voren wordt opgestuurd. Maakt u ook gebruik van andere subsidiemaatregelen zoals de gemeentelijke duurzaamheidssubsidie en ISDE? Deze subsidies ontvangt u pas nadat de factuur is betaald.

Duurzaamheidssubsidies zijn met elkaar te combineren

De subsidie van het Nationaal Isolatie Programma is te combineren met andere regelingen voor het verduurzamen van uw woning. Dit zijn de subsidieregelingen van de gemeente Zoeterwoude, de ISDE en het Warmtefonds. Deze regelingen zijn beschikbaar voor alle bewoners. Kijk voor meer informatie op de pagina Subsidie Verduurzaming

Naast het Nationaal Isolatie Programma kunt u ook gebruik maken van andere subsidies en regelingen. Dit zijn de duurzaamheidssubsidie van de gemeente, de Rijkssubsidie Investeringssubsidie Duurzame Energie en Energiebesparing (ISDE), btw teruggave over thuisbatterijen, en het Warmtefonds. Al deze subsidies en regelingen mag u met elkaar combineren. Hierdoor kan het totale subsidiebedrag flink oplopen. Op deze manier wil de gemeente en het Rijk woningeigenaren stimuleren om hun woning te verduurzamen.

Veel gestelde vragen

Geen brief ontvangen, maar denk wel in aanmerking te komen voor het Nationaal Isolatie Programma. Meer informatie vindt je op de website van Winst Uit je Woning