Wilt u een rijbewijs voor vrachtwagen of bus aanvragen? Heeft u een beperking of bent u 75 jaar of ouder en wilt u uw rijbewijs vernieuwen? In deze gevallen heeft u een verklaring nodig dat u geschikt bent om te rijden. Het CBR beoordeelt of u rijgeschikt bent. U kunt de gezondheidsverklaring als papieren formulier op afspraak kopen in het gemeentehuis. U kunt de gezondheidsverklaring ook digitaal aanvragen via de website van het CBR. Digitaal aanvragen versnelt het proces.

Wat u moet weten

  • Het CBR beoordeelt of u lichamelijk en geestelijk gezond bent om een auto of een ander motorvoertuig te kunnen besturen. Daarvoor moet u een gezondheidsverklaring invullen: een formulier met vragen over uw lichamelijke en geestelijke gezondheid.
  • U vult het formulier van het CBR zelf in. Soms heeft u ook een medische keuring nodig. Als dit het geval is, krijgt u hierover meer informatie van het CBR.

U krijgt zo snel mogelijk reactie van het CBR. Als u rijgeschikt bent, kunt u een rijbewijs aanvragen op het gemeentehuis. De gezondheidsverklaring is een jaar geldig.


Wat moet u meenemen?

Als u een gezondheidsverklaring in het gemeentehuis aanvraagt, neemt u mee:

  • Geld. U betaalt de gezondheidsverklaring contant of met pinpas.

 Kosten

Op de website van het CBR vindt u meer informatie over de kosten als u de aanvraag digitaal indient.

ProductPrijs
Gezondheidsverklaring€ 44,50