De zomer is begonnen! Mensen gaan meer naar buiten en genieten van het mooie weer, van de natuur in bloei en van wat meer vrije tijd. Ook in Zoeterwoude is het goed toeven in deze maanden. Om deze maanden goed (en veilig) door te komen geeft de gemeente elke twee weken een tip.

Onze scholen zijn weer begonnen in Zoeterwoude. Rijd een gepaste snelheid en houd zo extra rekening met scholieren in het verkeer. Probeer ook om zoveel mogelijk gebruik te maken van de fiets. Meer informatie? Klik op een van de links onderaan dit bericht. 

Tip 1:  Controleer je fiets  

Zorg ervoor dat je fiets in goede staat is voordat je van huis vertrekt. Controleer of de banden voldoende lucht hebben, de fietsbel werkt, de remmen goed werken en de ketting goed gesmeerd is.  

 

Tip 2: Wees zichtbaar (vooral als het donker is) 

Zorg ervoor dat je goed zichtbaar bent voor andere weggebruikers. Draag felgekleurde kleding, gebruik reflectoren en/of verlichting op je fiets.  

 

Tip 3: Let goed op het verkeer om je heen  

Houd je aan de verkeersregels. Stop voor het rode licht, geef richting aan bij het afslaan en steek je hand uit.  

 

Tip 4: Let op je snelheid 

Rijd in gematigde snelheid en pas deze snelheid aan in drukke of gevaarlijke situaties 

 

Tip 5: Ga afleiding uit de weg 

Gebruik geen telefoon en luister niet naar muziek als je fietst. Dit kan je afleiden en zorgt ervoor dat je minder goed oplet in het verkeer.  

 

Meedoen is makkelijk | Veilig Verkeer Nederland (vvn.nl)  

(88) Rijden zonder afleiding | Meedoen is makkelijk | Veilig Verkeer Nederland - YouTube 

Veilig Verkeer