Inwoners krijgen het hele jaar door vanuit Energiek Zoeterwoude tips om fit, gezond en gelukkig te leven in Zoeterwoude. Het is namelijk ook goed om voor uzelf te zorgen. En dat kan op verschillende manieren: 

  •      Meer of anders bewegen 

In de zomermaanden is het openluchtzwembad Haasbroek open. Klik hier voor de openingstijden en andere informatie. Contact met anderen en beweging in de buitenlucht gaan goed samen bij Fietsmaatjes. Samen op pad en de omgeving verkennen. Liever binnen in beweging komen? Dat kan bijvoorbeeld via Meer bewegen voor ouderen. Andere sporten of manieren van recreĆ«ren in onze groene omgeving? Lees op deze pagina van de gemeente meer informatie. 

  •        Gezond blijven 

De zon is vaker en langer te zien en dat is genieten. Zeker als de huid goed beschermd is. Dat kan, ook op bewolkte dagen, door genoeg zonnebrand te gebruiken, die niet over de datum is. Het advies in om goed te blijven eten en drinken. Het RIVM geeft meer informatie over ons drinkwater en het Voedingscentrum geeft tips over eten. Het kan zijn dat u juist in deze periode een ander steuntje in de rug nodig heeft. Dat kan omdat u vragen heeft over wonen en inkomen. Of meer wil weten over gezondheid of opvoeding. Het sociaal team Zoeterwoude staat dan voor u klaar. Kijk hier voor meer informatie over deze vrijwilligers van verschillende (zorg)organisaties.