Misschien omdat je in een huurhuis woont of geen geschikt dak hebt? Dan is het samen kopen van zonnepanelen een goede optie. Zon op Zoeterwoude is gestart met een project op het dak van Loonbedrijf van Meurs. Je kunt daarvoor een paar certificaten kopen voor je eigen elektriciteitsgebruik. Zo maak je je eigen energieverbruik duurzamer en verdien je de investering snel terug. Voor dit project geven we ook kleine certificaten uit, zodat ook mensen met een lager inkomen mee kunnen doen.

Je kunt lid worden van de coöperatie Zon op Zoeterwoude door certificaten te kopen. Deze certificaten geven recht op een deel van de stroom die wordt opgewekt door de zonne-installatie en die aan een energiebedrijf wordt verkocht. Bovendien ontvang je jaarlijks extra opbrengsten, afhankelijk van je investering. Dit kan een deel van de subsidie van de overheid zijn.

De hoeveelheid geld die je ontvangt kan variëren, afhankelijk van de prijs van elektriciteit op de markt en de opbrengst van de installatie. Als de zon veel schijnt, produceren de zonnepanelen meer stroom en verdienen je dus meer geld. De investering in certificaten verdien je naar verwachting binnen 8-9 jaar terug. Daarna krijg je nog 6 tot maximaal 16 jaar geld terug.

Meedoen is gemakkelijk

Als je interesse hebt, ga dan naar de website van Zon op Zoeterwoude en schrijf je vrijblijvend in.

Zon op Zoeterwoude

Zon op Zoeterwoude Coöperatie U.A. is een coöperatie die is opgericht met als belangrijkste doelstelling om zonne-energie op een duurzame manier op te wekken, lokaal en met zoveel mogelijk mensen.