Na de gemeenteraadsverkiezingen van maart 2022 komt hij niet terug als wethouder. De Gans is dan acht jaar wethouder in Zoeterwoude en was daarvoor vier jaar actief als gemeenteraadslid (CDA). De komende verkiezingen ziet hij als een mooi en natuurlijk moment om het stokje over te dragen.

Veel ontwikkelingen in Zoeterwoude tijdens wethouderschap

Wethouder Ton de Gans: “Met veel enthousiasme heb ik mij de afgelopen jaren ingezet voor onze ondernemers en inwoners. Aan veel mooie projecten heb ik een bijdrage geleverd, zoals de woningbouwprojecten aan de Rijndijk en Zwethof. En ook de invoering van de Omgevingswet en de gemeentefinanciën zijn voor mij uitdagende opgaven. In Zoeterwoude heb je als wethouder een uitgebreide portefeuille en dus met veel uiteenlopende ontwikkelingen te maken.”

Ton de Gans blijft wethouder tot installatie nieuwe college

Na de verkiezingen in maart volgend jaar wordt een nieuwe coalitie gevormd. Nadat het nieuwe college is geïnstalleerd, neemt wethouder De Gans afscheid. “Tot die tijd blijf ik me vol energie inzetten voor Zoeterwoude”, aldus de wethouder. “Wat ik na mijn wethouderschap ga doen? Daar ga ik me de komende maanden op oriënteren”.