Kent u iemand die een lintje verdient? Wellicht kunt u deze vraag met ‘ja’ beantwoorden. Dan moet deze persoon daarvoor wel eerst worden voorgesteld. U kunt daar voor zorgen. Want iedereen kan iemand anders voorstellen voor een lintje. Dat is geen eenvoudige opgave. Maar wel een uitdaging die het waard is aan te gaan. Wie, wat en waar? Dat zullen wij u vertellen.

Wie komt in aanmerking
Overal in Nederland zetten mensen zich voor vele doelen in. Vaak zonder eigenbelang, in alle bescheidenheid. Net als ieder ander met bijzondere bijdragen voor de samenleving komen deze mensen in aanmerking voor een Koninklijke Onderscheiding. Mensen met bijzondere verdiensten vormen samen het cement van de samenleving. Met z’n allen kunnen we er voor zorgen dat zij in aanmerking komen voor een onderscheiding.

Waar vind ik informatie
In de folderstand in de hal van het gemeentehuis vindt u de folder 'Ere wie ere toekomt'. Hierin staat hoe u een voorstel in kunt dienen, waar dat aan moet voldoen en welke onderscheidingen er zijn. Op www.lintjes.nl kunt u ook meer informatie vinden over het indienen van een voorstel. 

Wat moet ik doen
Het is belangrijk om vóór het indienen van een decoratievoorstel over de aanvraag te overleggen. Voor vragen over de mogelijkheden om iemand voor een Koninklijke Onderscheiding voor te stellen kunt u bellen naar het bestuurssecretariaat via 071- 580 6300.