Ook dit jaar is het verboden om vuurwerk af te steken
Klein vuurwerk zoals knalerwtjes, trektouwtjes en sterretjes mogen wel. Dit vuurwerk is het hele jaar te koop en kinderen vanaf 12 jaar mogen dit afsteken.

Buiten de bebouwde kom is carbidschieten mogelijk
Op 31 december 2021 vanaf 14.00 uur tot 1 januari 02.00 uur is het mogelijk om carbid te schieten buiten de bebouwde kom. Dit mag alleen op eigen terrein. Hiervoor is geen toestemming of vergunning nodig. Denk bij het carbidschieten áltijd aan je eigen veiligheid en die van anderen. Voorkom overlast.

Ontheffing nodig voor Carbidschieten binnen de bebouwde kom
Wil je binnen de bebouwde kom carbidschieten, zoals op Sportpark Haasbroek? Dan moet je daar een ontheffing voor aanvragen. Dit is om overlast voor omwonende te beperken. De gemeente geeft een ontheffing af voor:

• Maximaal 2 uur
  • Tot uiterlijk 17.00 uur
  • Alleen op 31 december

Wil je een ontheffing aanvragen?
Dat kan tot en met woensdag 15 december 2021. Voor meer informatie of het aanvragen van een ontheffing kan je contact opnemen met dhr. R. Vogelaar via 071-580 6300. Denk bij het carbidschieten aan je eigen veiligheid en die van de omstanders. Voorkom overlast.

Vreugdevuren zijn niet toegestaan
Het verbranden van brandbare materialen zoals bijvoorbeeld pallets is niet toegestaan. De gemeente volgt het advies van de milieudienst.