We merken dat veel Zoeterwoudenaren erg meeleven en graag iets willen doen. Dat heeft de afgelopen dagen al tot enkele, kleinschalige initiatieven geleid waarbij spullen en goederen voor Oekraïne zijn ingezameld en weggebracht richting het getroffen land.

Wilt u in actie komen?

Heel veel mensen willen in actie komen voor vluchtelingen uit Oekraïne. Meld het ons via oekraine@zoeterwoude.nl als u graag wilt helpen in Zoeterwoude, bijvoorbeeld als u woonruimte of andere hulp wilt aanbieden. Zodra wij meer zicht hebben op vraag en aanbod in Zoeterwoude plaatsen wij dat hieronder. Deze pagina wordt regelmatig aangevuld en geactualiseerd.

Hulp gevraagd: voetbalschoenen maat 40 en 42

Wij zijn op zoek naar voetbalschoenen in maat 40 en 42. Heeft u voetbalschoenen in deze maten die goed bruikbaar zijn? Dan kunnen wij die goed gebruiken! Stuur een e-mail naar oekraine@zoeterwoude.nl met wat u heeft en vermeld uw telefoonnummer. Dan nemen we contact met u op.

Hulp gevraagd: Stofzuigers

Wij zijn op zoek naar stofzuigers. Heeft u een stofzuiger die goed bruikbaar is? Dan kunnen wij die goed gebruiken! Stuur een e-mail naar oekraine@zoeterwoude.nl met wat u heeft en vermeld uw telefoonnummer. Dan nemen we contact met u op.

Hulp gevraagd: Fietsen voor volwassenen

We zijn op zoek naar enkele fietsen voor volwassenen. Heeft u een fiets die goed bruikbaar is? Dan kunnen wij die goed gebruiken! Stuur een e-mail naar oekraine@zoeterwoude.nl met wat u heeft en vermeld uw telefoonnummer. Dan nemen we contact met u op.

Hulp gevraagd: gastvrouwen/gastheren

Voor de opvang van Oekraïense vluchtelingen in Swetterhage zijn we op zoek naar nog meer enthousiaste en betrokken vrijwilligers, die als gastvrouw/gastheer willen helpen. Lijkt u dit leuk en bent u beschikbaar voor één of meerdere dagdelen per week? Stuur een mail met uw naam en telefoonnummer naar oekraine@zoeterwoude.nl. We kunnen uw hulp goed gebruiken!

Wat gaat u doen?
U bent het eerste aanspreekpunt voor de bewoners en informeert ze over praktische zaken zoals de huisregels, voorzieningen op het terrein van Swetterhage en binnen de gemeente. Samen met de bewoners zorgt u voor een plezierige en vooral veilige omgeving en maakt u afspraken over schoonmaak, gezamenlijk koken en activiteiten. Mochten er conflicten ontstaan dan helpt u bij het oplossen daarvan. Verder zorgt u voor hulp als er iets stuk is aan het gebouw of als er materialen of gereedschappen nodig. Kortom: een veelzijdige, afwisselende en vooral ook betekenisvolle rol.   

In een team van gastvrouwen/gastheren zorgen we samen voor een representatieve, veilige en nette omgeving van de opvanglocatie.

Meer informatie?
WIlt u zich aanmelden of wilt u meer informatie? Stuur een mail met uw naam en telefoonnummer naar oekraine@zoeterwoude.nl