Grofvuil is afval dat te groot en te zwaar is voor de grijze container of de ondergrondse container voor restafval. U kunt grofvuil op afspraak aan huis laten ophalen.

Ophaalservice

  • grofvuil wordt elke eerste woensdag van de maand op aanvraag opgehaald.
  • uw aanvraag moet op de maandag voor de betreffende inzameldag bij ons binnen zijn.
  • u mag per keer maximaal één kubieke meter grofvuil aanbieden.
  • het grofvuil moet op de ophaaldag vóór 7.30 uur gebundeld op straat staan. Let op! Het grofvuil mag pas op de ophaaldag buitengezet worden.
  • u mag geen bouw- en sloopafval, elektrische apparaten, geïmpregneerd hout, bomen en takkenafval aanbieden (bouw- en sloopafval, kleine elektrische apparaten en geïmpregneerd hout kunt u wel brengen naar het afvalbrengstation).

Zelf wegbrengen

U kunt uw grofvuil ook zelf wegbrengen naar het afvalbrengstation. U betaalt dan per kubieke meter € 32,80. Bekijk de overige tarieven van het afvalbrengstation.

Heeft u geen DigiD of internetbankieren?

Ophalen van grofvuil kost € 49,70. Als u online aanmeldt, kunt u dit bedrag betalen met internetbankieren. Heeft u geen DigiD of internetbankieren? Schrijf dan € 49,70 over op rekeningnummer NL89 BNGH 0285010166 van de gemeente Zoeterwoude, onder vermelding van ‘ophalen grof afval', het adres en de gewenste datum (let op: alleen 1e woensdag van de maand mogelijk). De betaling moet binnen zijn op de maandag vóór de betreffende inzameldag. Als uw betaling te laat binnen is, wordt uw grofvuil niet opgehaald. Geef het aan ons door zodra u het geld heeft overgemaakt. Dit kan via mail kcc@zoeterwoude.nl of per telefoon: 071-5806300.

Ophaaldagen
12 januari
2 februari
2 maart
6 april
4 mei
1 juni
6 juli
3 augustus
7 september
5 oktober
2 november
7 december

 

Wat heeft u nodig voor het online aanvragen

  • uw DigiD
  • uw gegevens voor internetbankieren

Ophalen van grofvuil kost € 49,70. Voor het zelf wegbrengen naar het afvalbrengstation gelden andere tarieven.