De gemeente vindt verduurzaming belangrijk. Daarom kent Zoeterwoude al jaren een eigen subsidieregeling om te helpen energie te besparen. In 2022 en 2023 waren de subsidieregelingen een groot succes. Daarom is er vanaf 1 januari 2024 een nieuwe regeling ingegaan.

Gemeentelijke subsidie voor meerdere verduurzamingsmaatregelen

De gemeente geeft subsidie voor verschillende isolatiemaatregelen. Zo kunt u subsidie aanvragen voor het isoleren van uw woning. De energiebesparing die dat oplevert is goed voor het klimaat én scheelt in de energiekosten. De gemeente geeft ook subsidie voor zonnepanelen. Om het koken op elektriciteit te stimuleren is er subsidie voor een inductiekookplaat of elektrisch fornuis. Tot slot is er subsidie beschikbaar voor klimaatbestendige maatregelen zoals een groen dak, het verwijderen van verharding uit de tuin en de aanschaf van een regenton. Een lijst met alle duurzaamheidssubsidies vindt u hier.

Maximaal 5000,- euro vergoed aan verduurzamingsmaatregelen

Als u een woning heeft met een bouwjaar vanaf 1945, kunt u maximaal €2.500,- ontvangen. Bij een woning met een bouwjaar vóór 1945 is er maximaal €5.000,- beschikbaar.

Hoe vraag ik een gemeentelijke subsidie aan? 

U vraagt de subsidie achteraf aan via de omgevingsdienst West-Holland. Dat kan tot een half jaar na de uitvoering van de verduurzamingsmaatregelen. Dus als u op 1 januari 2024 bodemisolatie heeft laten plaatsen, dan kunt u hier tot 1 juli gemeentelijke subsidie over aanvragen. Binnen acht weken na ontvangst van de volledige aanvraag ontvangt u een vaststelling waarin staat of uw aanvraag is goedgekeurd of afgewezen, en eventueel wat de hoogte is van uw subsidie. U ontvangt de subsidie binnen zes weken na de vaststelling. Alle informatie vindt u op de website van het Duurzaam Bouwloket. Daar staat ook alle informatie over de gemeentelijke subsidieregeling. Omgevingsdienst West-Holland voert de subsidieregeling in opdracht van de gemeente uit.

Recht op nog meer duurzaamheidssubsidies? Waarschijnlijk wel

Naast de verduurzamingsubsidie van de gemeente zijn er nog meer subsidies beschikbaar voor het verduurzamen van u woning. Wilt u weten welke? Op de website van het Duurzaam Bouwloket Zoeterwoude vindt u een overzicht van alle gemeentelijke, regionale en landelijke subsidieregelingen op het gebied van duurzaamheid. 

Wilt u direct zien van welke duurzaamheidssubsidies u mogelijk gebruik kunt maken?

Doe dan de subsidiecheck!