Lees voor

Gemeentelijke collectieve zorgverzekering

Méér zorgverzekering voor minder geld

Heeft u een laag inkomen en wilt u voor lage kosten uitgebreid verzekerd zijn? Maak gebruik van de collectieve  zorgverzekering die de gemeente Zoeterwoude aanbiedt in samenwerking met zorgverzekeraar Zorg en Zekerheid. De gemeente betaalt een gedeelte van uw zorgverzekering en u profiteert van vele extra’s. De collectieve zorgverzekering bestaat uit een basisverzekering en een tweetal aanvullende verzekeringen.

Kies wat bij u past

Op www.gezondverzekerd.nl vindt u het aanbod van de gemeente Zoeterwoude en Zorg en Zekerheid.

Als u zich via de gemeente verzekert, is er altijd een pakket dat bij u past. Binnen de zorgverzekering van de gemeente  Zoeterwoude kunt u kiezen uit 2 pakketten.

•             Heeft u weinig of gemiddelde zorgkosten dan is het pakket Aanvullende verzekering  gemeente Standaard (AV-gemeente Standaard) een goede keuze.

•             Maakt u vaak gebruik van uw zorgverzekering en heeft u veel zorgkosten kies dan het pakket Aanvullende verzekering (AV-gemeente Top).

U kiest altijd de zorg die bij u past. Stap nu makkelijk en snel over via www.gezondverzekerd.nl vóór 1 januari 2017! 


Voordelen

 • De gemeente betaalt mee aan uw zorgverzekering.
 • Standaardkorting van 9% op de basisverzekering.
 • De gemeente vergoedt het gehele premiebedrag van de AV-gemeente Standaard  (€ 28,14 per maand).
 • De gemeente vergoedt een aanzienlijk deel van de AV-gemeente Top (€ 34,47 per maand), waardoor uw premie AV-gemeente Top uiteindelijk € 14,15 per maand bedraagt.
 • Uitgebreide vergoeding voor o.a. brillen, fysiotherapie, tandartskosten en eigen bijdragen maatwerkvoorzieningen WMO.
 • Zorg en Zekerheid accepteert iedereen, zonder medische keuring.
 • Kinderen tot 18 jaar zijn gratis meeverzekerd.
 • U kunt gebruik maken van het Betaalgemak van Zorg en Zekerheid. Dit betekent dat als u een nota eigen risico ontvangt u er voor kunt kiezen deze nota in termijnen te betalen.
 • U kunt kiezen of u het verplichte eigen risico wilt verzekeren via Zorg en Zekerheid. De premie voor de verzekering van het eigen risico bedraagt € 31,95 per maand (€ 383,40 op jaarbasis).
 • Er geldt geen vermogenstoets, ook inwoners met een eigen woning komen in aanmerking

Voorwaarden

 • U woont in de gemeente Zoeterwoude.
 • U heeft een inkomen tot 120 % van de bijstandsnorm.
 • U ontvangt geen studiefinanciering. 

Inkomensnormen

Voor een indruk van de inkomstennormen vindt u hieronder de belangrijkste normen tot 120% van de bijstandsnorm. Het volledig overzicht vindt u in de bijlage.

Maximum netto maandinkomen zonder vakantiegeld per 1 juli 2016

Jonger dan de AOW leeftijd vanaf 21 jaar

Ouder dan de AOW leeftijd

Alleenstaande/alleenstaande ouder

 € 1.113,95

€ 1.252,08

Echtpaar/samenwonend

 € 1.591,36

€ 1.709,50

Website

Op www.gezondverzekerd.nl vindt u het aanbod van de gemeente Zoeterwoude en Zorg en Zekerheid. U ziet hier welke kosten vergoed worden en hoe hoog uw zorgpremie zal zijn.  Bovendien is het mogelijk om een vergelijking te maken met uw huidige zorgverzekering. Zorg en Zekerheid regelt bij overstappen de opzegging van uw huidige verzekering. Indien aanmelding via de website u niet lukt, kunt u contact opnemen met het loket Zorg, Werk en Inkomen van de gemeente via telefoonnummer  (071) 5 806 300.

Informatie

Heeft u inhoudelijke vragen over de zorgverzekering van de gemeente? Neem dan gerust contact op met het Contact Center van  Zorg en Zekerheid via  (071) 5 825 825. Of kom langs in de verzekeringswinkel van Zorg en Zekerheid aan de Korevaarstraat 2 in Leiden. De verzekeringswinkel is van maandag tot en met vrijdag open van 10.00 tot 17.30 uur.    

Inloopspreekuur gemeentehuis

Zorg en Zekerheid nodigt u uit voor het inloopspreekuur in het gemeentehuis van Zoeterwoude. U bent welkom op maandagochtend 12 december en vrijdagochtend 16 december tussen 9.00 en 12.00 uur. U kunt dan al uw vragen stellen over de gemeentelijke zorgverzekering!


Documenten