Gewijzigde eenmalige energietoeslag 2022

De aanvraagtermijn voor deze energietoeslag is per 1 mei 2023 verlopen.  U kunt de gewijzigde energietoeslag 2022 daarom niet meer aanvragen.

Nieuwe energietoeslag 2023

Er komt in juni of juli 2023 een nieuwe energietoeslag voor huishoudens met een inkomen tot 120% van de bijstandsnorm.
Inwoners die eerder de energietoeslag hebben ontvangen komen mogelijk hiervoor weer in aanmerking.
De Rijksoverheid werkt aan een nieuw wetsvoorstel om dit alles mogelijk te maken. In het wetsvoorstel staan straks ook de voorwaarden.
Hierop moet wij wachten. Houd daarom deze webpagina in de gaten.
Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met het Loket, Zorg, Werk en Inkomen via telefoonnummer 071-5806300.

Uitstel nieuwe wet energietoeslag 2023 (update 20 juni 2023)

Helaas is het voor minister Schouten niet haalbaar om in juni het wetsvoorstel Energietoeslag 2023 in te voeren. Het voorstel moet opnieuw bekeken worden. Dit komt door een uitspraak van de rechter die zich bezig houdt met het vraagstuk of studenten ook recht hebben op een energietoeslag. Hierdoor duurt het langer tot de nieuwe energietoeslag voor 2023 aan te vragen is. De minister vindt het belangrijk om de wet zo snel mogelijk bij de Tweede Kamer in te dienen. Ze noemt hierbij geen nieuwe termijn.

Update Uitstel nieuwe wet energietoeslag 2023 (update 10 juli 2023)

Het wetsvoorstel Energietoeslag 2023 is door het kabinet op 3 juli jl. aangeboden aan de Tweede Kamer. De energietoeslag is, net als in 2022, bedoeld voor huishoudens met een inkomen tot 120% van de bijstandsnorm.
Studenten met een basis- en aanvullende studiebeurs krijgen via DUO een eenmalige compensatie.
Het is helaas nog niet bekend wanneer het wetsvoorstel echt een wet wordt en wanneer de gemeenten kunnen beginnen met uitkeren. Voor meer informatie zie: Wetsvoorstel Eenmalige Energietoeslag 2023 naar de Tweede Kamer | Nieuwsbericht | Rijksoverheid.nl
Tot die tijd moet ook onze gemeente wachten. Houd deze website in de gaten voor meer informatie.