Lees voor

Over bedrijventerrein Grote Polder

Bedrijventerrein Grote Polder ligt in Zoeterwoude, tussen de A4, de Hoge Rijndijk, het Heineken-terrein (Barrepolder) en de N11 in. De totale oppervlakte van het terrein omvat 60,3 ha. Daarmee is Grote Polder een van de grootste bedrijventerreinen van de Leidse agglomeratie. 

Grote Polder is een gemengd bedrijventerrein met rond de honderd bedrijven, voornamelijk in sectoren groothandel/handel, transport, aannemerij en opslag, maar ook hoofdkantoren van multinationals. Er zijn 8 bedrijven gevestigd met meer dan 50 werknemers en totaal werken er ruim 2.500 werknemers op het terrein.

Het bedrijventerrein Grote Polder is recent gerevitaliseerd. In het kader van herinrichting van de openbare ruimte zijn de wegen versmald, wandelpaden aangelegd, de riolering vernieuwd en is nieuwe beplanting aangebracht. In het kader van deze facelift hebben eigenaren van percelen op het bedrijventerrein zogenaamde Multi-Purpose stroken gekocht die ontwikkeld worden als parkeer- en groenstrook.

De eigenaren van de MP-stroken hebben in samenwerking met de gemeente een Coöperatieve Vereniging opgericht: Park Management Grote Polder (PMGP). De PMGP gaat het onderhoud van het terrein beheren en collectieve dienstverlening ontwikkelen voor ondernemers op het terrein.

In de toekomst worden er drie moderne kantoorlocaties ontwikkeld die moeten bijdragen aan een hoogwaardige uitstraling van Grote Polder.