Op 16 maart 2022 zijn de Gemeenteraadsverkiezingen. Door de coronamaatregelen zijn meer mensen op het stembureau nodig om de verkiezingen in goede banen te leiden. Iedereen van 18 jaar of ouder kan zich aanmelden als lid van het stembureau. Voor het werken op het stembureau ontvangt u een vergoeding van de gemeente.

Waarom stembureaulid worden?

Als stembureaulid levert u een belangrijke bijdrage aan de democratie. Samen met de andere leden van het stembureau zorgt u dat de verkiezingen goed en zo veilig mogelijk verlopen. Bij de Gemeenteraadsverkiezingen worden extra stembureauleden ingezet. Ook zijn reserveleden nodig. De vergoeding voor een stembureaulid is € 120,- per dag en de vergoeding voor een voorzitter is € 150,- per dag.

Helpt u mee?

Stuur een e-mail aan verkiezingen@zoeterwoude.nl om u aan te melden. U krijgt dan van ons meer informatie over hoe u uw voorkeuren kunt aangeven en hoe u kunt helpen tijdens de verkiezingen op 16 maart. Uiterlijk in februari hoort u of u bent ingedeeld als stembureaulid. Heeft u eerst vragen? Neem dan ook contact op via verkiezingen@zoeterwoude.nl.