Beste Zoetewoudenaren,

Het liefst deel ik positief nieuws met u. Helaas is dat dit keer niet het geval. Want zoals u vast in de krant gelezen heeft, blijft het aantal positieve coronatesten stijgen. Dat is ook in Zoeterwoude het geval. Vorige week waren er maar liefst 89 positieve tests. Dat is een stijging van 81% vergeleken met de week ervoor. Dat vind ik ontzettend vervelend, in de eerste plaats voor alle zieke plaatsgenoten. Ik wil dan ook graag van de gelegenheid gebruik maken u van harte beterschap te wensen. Maar ik vind het ook erg vervelend voor alle niet gevaccineerden en kwetsbare inwoners, die een extra risico lopen om ziek te worden.

Brief van Burgemeester Fred van Trigt: ‘Ik hoop dat we ook nu op elkaar kunnen rekenen’

Kan ik op u rekenen?

Gelukkig wonen we in een hechte gemeente. We zijn er voor elkaar in goede én minder goede tijden. Ik hoop dat we ook nu op elkaar kunnen rekenen. En dat u zich samen met mij wilt inzetten om het aantal besmettingen in Zoeterwoude omlaag te brengen. Zelf ben ik ervan overtuigd dat het volgen van de basisregels al een groot verschil maakt. Dus was uw handen vaak, houd 1,5 meter afstand, werk zo veel mogelijk thuis en beperk het aantal contacten. Dat is niet leuk, dat voel ik ook. Maar het is wel nodig.

Samen kunnen we ver komen

Sinds vorige week gelden er bovendien extra regels. Zo is het dragen van een mondkapje in winkels nu verplicht en moet u op meer plekken uw QR-code laten zien. Net als u had ik dit graag anders gezien. Want de maatregelen zijn onprettig en brengen extra werk met zich mee. Maar ook deze extra regels zijn nodig om de verspreiding van het virus te remmen. Ik wil alle ondernemers, verenigingen en organisaties die hiermee te maken hebben, vragen zich aan deze regels te houden. Ook vraag ik u – ook al verbieden de regels dat soms niet – om heel voorzichtig te zijn met het organiseren van bijeenkomsten. Organiseer een bijeenkomst liever digitaal of sla een keertje over. Ik weet dat we veel van u vragen, maar als we samen alles op alles zetten kunnen we ver komen. En dat kunnen we in Zoeterwoude.

Bescherm elkaar, let op elkaar

Onze boa zal u helpen herinneren aan de coronamaatregelen. Wanneer u vragen heeft kunt u natuurlijk altijd bellen met de gemeente. Laten we onze slogan ‘Zoeterwoude is om van te houden’ eer aan doen. Voor onszelf, maar ook voor onze mede-inwoners. Bescherm elkaar, let op elkaar. Alleen samen krijgen we corona onder controle.

Bedankt!

Vriendelijke groet,