Zoeterwoude tekent Sportakkoord (28-09-2020)

Begin van dit jaar is door sportaanbieders, welzijnsorganisaties en onderwijs gewerkt aan een lokaal Sportakkoord. Hierin staan afspraken om de inwoners van Zoeterwoude, van jong tot oud, nog meer aan het sporten en bewegen te krijgen óf houden.

Onder begeleiding van sportformateur Jorrit Smit zijn de partijen met elkaar in gesprek gegaan en zijn er 13 ambities opgesteld. Deze ambities zijn onderverdeeld in de thema's:

  • Inclusief sporten en bewegen
  • Toekomstbestendige sportaanbieders
  • Duurzame sportinfrastructuur
  • Van jongs af aan vaardig in bewegen

Bekijk het volledige sportakkoord en de 13 ambities op www.zoeterwoude.nl/sportakkoord. Dit Sportakkoord is dynamisch. Zo is er altijd ruimte voor aanvullende ambities.

Door de coronacrisis liet de ondertekening van het Sportakkoord al enige tijd op zich wachten, maar op vrijdag 25 september was het dan zover. Op de tribune van SJZ voetbal is, tijdens een coronaproof sportcafé, het Sportakkoord door deelnemende partijen ondertekend. Namens de gemeente heeft wethouder Ruud Bouter getekend. Direct is gestart met diverse acties. Zo is een pilot begonnen om op basisscholen de motorische vaardigheden van kinderen in beeld te brengen, bieden we met het Sport & Cultuurfonds kinderen van ouders die het niet zo breed hebben ook de mogelijkheid om te sporten en hebben gymdocenten en sportverenigingen contact om meer samen te werken. Mooi om te zien dat de energie bij alle partijen groot is om van het Sportakkoord een succes te maken. Jorrit Smit blijft als aanjager bij betrokken bij het Sportakkoord.