Zoeterwoude en Rijnhart Wonen ondertekenen overeenkomst voor ontwikkeling Bloemenvelde (11-07-2019)

Donderdag 11 juli ondertekenden Chr├ętien Mommers, directeur-bestuurder Rijnhart Wonen, en wethouder Ton de Gans de samenwerkingsovereenkomst voor de ontwikkeling van 27 sociale huurwoningen op de voormalige locaties Corbulo en kinderopvang SKZ. Voor zowel Rijnhart Wonen als de gemeente een feestelijk moment.

De gemeente en Rijnhart Wonen zijn blij met de bouw van 9 eengezinswoningen, 6 benedenwoningen en 12 bovenwoningen. Met dit woningaanbod zet Rijnhart Wonen maximaal in op lokale doorstroming en streeft de woningcorporatie er naar om een diversiteit aan doelgroepen te bedienen. De doelgroepen zijn starters, senioren en gezinnen.

Bij het plan Bloemenvelde is natuurinclusief bouwen een belangrijk aspect. Zo krijgen de schuren straks groene daken en komen er onder andere vleermuiskasten. De start bouw staat gepland voor april 2020. Naar verwachting worden de woningen eind 2020 opgeleverd.

Bredere ontwikkeling

Het project Bloemenvelde maakt onderdeel uit van een bredere ontwikkeling in Zoeterwoude-Dorp. Ook op de andere vrijgekomen schoollocaties worden straks woningen gebouwd. Op de website www.samenontwikkelen.nu vindt u alle informatie over deze projecten.