VluchtelingenWerk Zoeterwoude zoekt vrijwilligers (18-07-2019)

Wil jij vluchtelingen op weg helpen in Zoeterwoude en omgeving? En wil je zelf meer leren over andere culturen? Meld je dan aan als maatschappelijk begeleider bij VluchtelingenWerk Zoeterwoude.

VluchtelingenWerk heeft vorig jaar met een kleine ploeg acht statushouders gehuisvest en op weg geholpen in Zoeterwoude. In de gemeente, maar ook met al het ‘papierwerk’. Ook dit jaar is er weer veel werk te verrichten. Daarom is VluchtelingenWerk op zoek naar nieuwe vrijwilligers die aan de slag willen als maatschappelijk begeleider.

Vluchtelingen die mogen blijven, moeten van alles regelen, terwijl ze nog nauwelijks Nederlands spreken. Dit ervaren zij als ingewikkeld. Als Maatschappelijk Begeleider zorg je dat vluchtelingen sneller zelf hun weg kunnen vinden. Je biedt bijvoorbeeld praktische ondersteuning bij vragen over huisvesting, financiële zaken, school en medische zorg. Je begeleidt vluchtelingen bij contacten met diverse instanties en ondersteunt ze bij het opbouwen van een sociaal netwerk. Je staat er echter niet alleen voor. Je krijgt een inwerkprogramma met de mogelijkheid om aanvullende trainingen te volgen, je wordt begeleidt door een professionele beroepskracht en je komt in een team van maatschappelijke begeleiders.

Het aantal uren vrijwilligerswerk is bespreekbaar en onkosten worden vergoed.

Heb jij interesse? Via de website van Vluchtelingenwerk Zuidwest Nederland kan je je aanmelden. Hier staat ook meer informatie over de vacature en wat het vrijwilligerswerk betekent.

Jouw inzet wordt enorm gewaardeerd!