Snel internet buitengebied Zoeterwoude (11-04-2019)

Bijna 500 adressen in het buitengebied van Zoeterwoude en in Gelderswoude hebben nog niet de mogelijkheid om snel internet af te nemen. Voor ondernemers, agrariërs en zzp’ers  die vanuit huis werken is snel internet belangrijk. Daarom wil de gemeente dat iedereen in Zoeterwoude de mogelijkheid krijgt om snel internet af te nemen.

De gemeente Zoeterwoude gaat een marktverkenning doen

De gemeente benadert partijen die snel internet in de buitengebieden kunnen aanleggen. Zodat daar ook wordt voldaan aan de Europese norm van 2023. Twee marktpartijen hebben zich reeds gemeld bij de gemeente. Hiermee gaat de gemeente in gesprek.

Ton de Gans, wethouder van de gemeente: “De aanleg van snel internet/glasvezel is een vrije markt. Wij dagen marktpartijen uit om te investeren in de digitale bereikbaarheid van Zoeterwoude. Op basis van de wensen van onze gemeenschap willen wij graag afspraken met de partijen maken. In dit convenant maakt de gemeente met de aanbieder(s) harde afspraken over bijvoorbeeld legeskosten, wat kan leiden tot een aantrekkelijke korting. Met deze overeenkomst willen wij snel internet voor alle adressen in Zoeterwoude realiseren. Dus ook in het buitengebied en niet alleen voor de makkelijk bereikbare adressen.”

Er komt een werkgroep met inwoners en ondernemers uit Zoeterwoude

Zij worden ambassadeur van het project en nemen deel aan de gesprekken tussen de gemeente en de aanbieders. In mei organiseert de gemeente een informatieavond over de vervolgstappen in het proces. Inwoners en ondernemers uit het buitengebied worden hierover binnenkort geïnformeerd. De bedoeling is dat inwoners en ondernemers met steun van de gemeente en de Stichting Digitale Bereikbaarheid later in 2019 met een aanbieder tot een akkoord komen.

Wilt u meer weten of zich aanmelden?

Heeft u een vraag of wilt u zich aanmelden als ambassadeur en meebeslissen in de werkgroep? Laat het weten aan de gemeente Zoeterwoude via een e-mail met onderwerp “Snel internet buitengebied” aan gemeente@zoeterwoude.nl.