Schoolplein het Avontuur wordt deze zomervakantie aangepakt (15-07-2019)

Meer speelruimte en geen modder en wateroverlast meer. Dat is de bedoeling van de werkzaamheden aan het schoolplein van Het Avontuur, die deze zomervakantie gaan plaatsvinden. Na een intensief samenwerkingsproces met schoolbestuur SCOL, Stichting Kinderopvang Zoeterwoude (SKZ) en de school werd vorig jaar een groen schoolplein neergelegd. Wat niemand zich besefte was dat dagelijks 400 voetjes te veel vroeg van het oorspronkelijk bedachte groene plein. Door het dichtslibben van de aarde kon het water niet meer weg, wat afgelopen winter tot problemen leidde.

Voorstel nieuwe inrichting schoolplein

Samen met SKZ , SCOL en gemeente Zoeterwoude heeft adviesbureau Pleinplan een voorstel gemaakt. We schuiven speeltoestellen op zodat er meer ruimte ontstaat voor sport en spel.  Er komt meer bestrating met afvoerputten. Hierdoor houden kinderen ook na een bui droge voeten. Maar er blijft ook een groen gedeelte en een riante buitenklas. Met  de grond die vrijkomt, wordt er een stukje sloot naast de voetbalkooi gedempt. Hierdoor komt de bal minder snel in de sloot terecht.

Met deze aanpassingen kan er na de zomer weer heerlijk gespeeld worden op het plein. Het schoolplein is na schooltijd open voor de buurt. SKP uit Lelystad voert het werk uit vanaf 22 juli en rondt het werk binnen de schoolvakantie af.

Parkeerplaats Veldboeket van maandag 22 juli t/m zaterdag 3 augustus afgesloten

De parkeerplaats aan het Veldboeket, tegenover Het Avontuur, wordt door werkzaamheden aan het schoolplein gebruikt als speelruimte voor de kinderen van de buitenschoolse opvang SKZ.

Meer informatie en/of vragen?

Voor meer informatie kunt u terecht bij M. Rodenbach via gemeente@zoeterwoude.nl of 071-5806300. Heeft u vragen tijdens de uitvoering, neem dan contact op met dhr. Bart Beukenkamp van Pleinplan via 06-38748534.