Praat mee over het verkeersveiligheidsplan van Zoeterwoude (20-01-2020)

De gemeente Zoeterwoude vindt het belangrijk om de verkeersveiligheid te verbeteren. Daarom organiseren wij twee bijeenkomsten in februari. Tijdens deze bijeenkomsten is te zien welke wegen volgens onderzoek gevaarlijk zijn. Vaak zijn dat dezelfde wegen waarover de gemeente klachten ontvangt. Graag hoort de gemeente ook van inwoners welke wegen zij als gevaarlijk ervaren. En welke wegen volgens hen als eerste moeten worden aangepakt. Alle inwoners van Zoeterwoude zijn van harte welkom op 4 februari in het gemeentehuis en op 13 februari in de Goede Herder Kerk. Beide bijeenkomsten starten om 19.30 uur.

In 2020 verbetert de gemeente de verkeersveiligheid

De Noordbuurtseweg wordt in de loop van 2020 aangepakt. Op de Hoge Rijndijk worden een aantal kleine maatregelen uitgevoerd. Ook is er een lijst met maatregelen voor andere wegen. Deze lijst is tot stand gekomen door meldingen van inwoners.

Aan de slag met het uitvoeringsprogramma 2020

Inbreng van inwoners helpt de volgorde van de uit te voeren maatregelen te bepalen. Na het afronden van het onderzoek en het ophalen van informatie bij inwoners beslist de gemeenteraad over definitieve aanpak.

Vooruitblikken na 2020

Ook na 2020 blijft de gemeente de verkeersveiligheid verbeteren. Hierbij wordt in het bijzonder aandacht gegeven aan risicovolle groepen. Denk bijvoorbeeld aan jonge kinderen en fietsers op e-bikes. De gemeente hoort graag van inwoners wat zij het belangrijkst vinden om als eerste aan te pakken.

Programma bijeenkomst

4 februari gemeentehuis/ 13 februari Goede Herder Kerk

19.30 Inloop

19.45 Presentatie

20.15 In groepjes uiteen en in gesprek over onveilige locaties

21.15 Afsluiting