Positieve gezondheid in Zoeterwoude, hoe gaat het met je? (10-02-2020)

Positieve gezondheid is het focussen op de mensen zelf, hun veerkracht en op wat hun leven betekenisvol maakt. Hierbij ligt het accent niet op ziekten of gezondheidsproblemen. De gemeente Zoeterwoude vindt het belangrijk dat inwoners de ondersteuning krijgen die zij nodig hebben. Daarom kunnen inwoners van Zoeterwoude die verzekerd zijn bij Zorg en Zekerheid kosteloos in gesprek met een praktijkondersteuner, wijkverpleegkundige of thuisbegeleider.

Gezondheid is meer dan ‘niet ziek’ zijn

Gezondheid is bijvoorbeeld ook omgaan met stress of pijn. Soms lukt het niet om de dingen te doen, die u graag zou willen. U kunt bijvoorbeeld door ziekte of andere problemen niet lekker in uw vel zitten. Dan helpt het om dit rustig met iemand te bespreken. Binnen het project Positieve gezondheid kunnen inwoners aangeven wat er bij hun speelt en wat ze aan die situatie zouden willen veranderen. De zorgverlener denkt mee over mogelijkheden en oplossingen of geeft informatie en advies. In totaal vinden er drie gesprekken plaats in een half jaar; een startgesprek, een tussengesprek en een eindgesprek.

Maak direct een afspraak

Dat kan bij onderstaande personen:

Daarnaast kunnen patiënten van Huisartsenpraktijk Zoeterwoude Rijndijk ook een afspraak maken met praktijkondersteuner Hennie Reiling via 071-589 49 46.