Nominatie Zoeterwouds jongerencompliment 2018 gestart (22-11-2018)

Dit jaar wordt voor de zesde keer het Zoeterwouds Jongerencompliment uitgereikt door de JongerenAdviesRaad(JAR). Het Jongerencompliment is bedoeld voor jongeren die zich op een bijzondere manier belangeloos inzetten voor de gemeenschap. Behalve een blijk van waardering is het Jongerencompliment ook een stimulans voor de jongeren om met het goede werk door te gaan. Kandidaten kunnen tot 14 december aangemeld worden.

Het Jongerencompliment een waardering voor Zoeterwoudse jongeren

Het Jongerencompliment is ontstaan als blijk van waardering voor jongeren uit Zoeterwoude die zich op een bijzondere wijze inzetten voor de maatschappij. Behalve deze blijk van waardering is het Jongerencompliment ook een stimulans voor de genomineerden en andere jongeren om met het goede werk door te gaan. Vorig jaar won de 21 jarige Jeffrey van de Ven het Jongerencompliment voor zijn jarenlange inzet voor RKVV Meerburg.

Iedereen kan een kandidaat nomineren

Kandidaten die genomineerd worden, dienen aan een aantal criteria te voldoen:

  • De kandidaat mag maximaal 21 jaar zijn op 7 januari 2019
  • De kandidaat moet in Zoeterwoude wonen (of gedurende de periode waarvoor hij/zij genomineerd wordt in Zoeterwoude hebben gewoond).
  • De jongere heeft zich lange tijd belangeloos ingezet voor anderen, of een bijzondere, eenmalige prestatie met maatschappelijke betekenis geleverd. (Denk hierbij aan jongeren die zich inzetten voor een vereniging, kinderen die de buurt schoon houden, jongeren die de zorg voor familie op zich nemen (mantelzorg), kinderen die een inzamelingsactie voor het goede doel hebben georganiseerd of een heldendaad).

De winnaar wordt gekozen door jongeren

De JAR bekijkt de aanmeldingen en selecteert de drie beste, meest bijzondere kandidaten. De portefeuillehouder en de begeleidende beleidsondersteuner sociaal domein brengen vervolgens een zwaarwegend advies uit aan de JAR. De JAR bepaalt vervolgens de winnaar, die tijdens de nieuwjaarsreceptie op maandag 7 januari bekend wordt gemaakt.

Aanmelden voor het jongerencompliment 2018 kan tot 14 december

Het aanmeldformulier is te vinden op www.zoeterwoude.nl/jongerencompliment.