Let op: Ierse travellers actief in de regio (22-08-2019)

Ierse klusjesmannen, ook wel travellers genoemd, zijn rondreizende personen die aan de deur hun diensten aanbieden. Dit doen ze soms op een vrij agressieve manier, waardoor mensen niet durven te weigeren. Zij komen bijvoorbeeld aan je deur met de mededeling dat je huis onderhoud nodig heeft of ze bieden aan de oprit te asfalteren. Dat alles voor een mooie prijs, zeggen ze.

In werkelijkheid valt het bedrag uiteindelijk een stuk hoger uit dan afgesproken. Tijdens de werkzaamheden ontdekken de klusjesmannen zogenaamd allerlei gebreken. Er is een grote kans dat er in werkelijkheid niets mis is met je huis. Als je weigert te betalen, deinzen de oplichters niet terug voor intimidatie en afpersing.

Ga niet met travellers in zee

Je kan travellers herkennen aan eenvoudige folders, het gebrek aan offertes en het feit dat ze Engels spreken, meestal met een Iers accent. De politie adviseert om op geen enkele manier met deze klusjesmannen in zee te gaan en de politie te bellen als zij hun diensten op deze manier komen aanbieden. Heb je werkzaamheden die uitgevoerd moeten worden? Dan kan je het beste zelf een erkend bedrijf zoeken die dit werk oppakt.