Kinderen bouwen een wilgenhut en een tunnel (31-10-2019)

Vandaag hebben we samen met een aantal kinderen en een bewoner een wilgenhut en een tunnel gebouwd in de speeltuin van de Johan Frisostraat. Nu ziet het er nog kaal uit omdat het herfst is, maar in het voorjaar zullen de takken wortel schieten en dan ontstaat er een levende groene hut en tunnel! Zo kunnen de kinderen er heerlijk in het groen spelen. Willen jullie er zuinig op zijn?!

In de jaren 80 werd het speelveld aangelegd. Het was een plek met veel bomen en struiken, gras en modder waar je lekker kon ravotten. Er stond destijds ook een hele hoge houten toren en houten indianententen. Dit is waarom de speeltuin in de volksmond nog steeds het Indianenveld of Indi wordt genoemd. In 1996 is het veld gerenoveerd. Het moest netter. Geen modder, frisse metalen toestellen, een voetbalkooi en heuvels.

Toen wij vorig jaar aan de buurt vroeg wat er in de speeltuin moest komen, schreef men dat ravotten erg te missen. En dat waren niet alleen de ouders. Ook veel kinderen wilden graag spelen met de heuvels en het groen. Konden er misschien meer struiken komen? En kon er iets gedaan worden met de heuvels. Een ding stond als een paal bovenwater. Er moest wel weer een kabelbaan terugkomen en schommels!

Er zijn 2 ontwerpen gemaakt en daaruit heeft de buurt gekozen. Dit was het ontwerp zoals het dit voorjaar is aangelegd. Als afronding van het ontwerp zijn er vandaag een wilgenhut en een wilgentunnel gemaakt.