Kandidaten gezocht voor Zoeterwouds jongerencompliment 2019 (27-11-2019)

Dit jaar wordt voor de zevende keer het Zoeterwouds Jongerencompliment uitgereikt. Het Jongerencompliment is bedoeld voor jongeren die zich op een bijzondere manier belangeloos voor de gemeenschap inzetten. Behalve een blijk van waardering, is het Jongerencompliment ook een stimulans voor de genomineerden en andere jongeren om met het goede werk door te gaan.

Kandidaten kunnen tot 9 december aangemeld worden

Dit kan digitaal via het aanmeldformulier op www.zoeterwoude.nl/jongerencompliment. Kandidaten die genomineerd worden, dienen aan een aantal criteria te voldoen:

  • De kandidaat mag maximaal 21 jaar zijn op 7 januari 2020
  • De kandidaat moet in Zoeterwoude wonen (of gedurende de periode waarvoor hij/zij genomineerd is in Zoeterwoude hebben gewoond)
  • De jongere heeft zich lange tijd belangeloos ingezet voor anderen, of een bijzondere, eenmalige prestatie met maatschappelijke betekenis geleverd. (Denk hierbij aan jongeren die zich inzetten voor een vereniging, kinderen die de buurt schoon houden, jongeren die de zorg voor familie op zich nemen (mantelzorg), kinderen die een inzamelingsactie voor het goede doel hebben georganiseerd of een heldendaad).

De JAR (Jongeren Advies Raad) bekijkt de aanmeldingen en selecteert hieruit de drie beste, meest bijzondere, kandidaten. De burgemeester en beleidsondersteuner sociaal domein brengen vervolgens een zwaarwegend advies uit aan de JAR. Zij bepalen vervolgens de winnaar.

Het Jongerencompliment is ontstaan als blijk van waardering voor jongeren

Vorig jaar wonnen Pleun van der Hoeven en Lena van der Wal het Jongerencompliment voor hun maatschappelijke betrokkenheid door het organiseren van en helpen met het opruimen van zwerfafval.

De winnaar wordt tijdens de nieuwjaarsreceptie op dinsdag 7 januari 2020 bekend gemaakt.