Hoe ga je om met iemand met dementie of niet-aangeboren hersenletsel? (30-09-2019)

Eva, organiseert op 14, 21 oktober en 4 november 2019 van 13.30-16.00 uur in Zoeterwoude de gratis cursus ‘Het beschadigde brein’. Eva is de organisatie die mantelzorgers, vrijwilligers en beroepskrachten ondersteunt.

Dementie en niet-aangeboren hersenletsel zijn ingrijpend en hebben een grote impact op het leven van zowel de persoon zelf, als op de familie en vrienden. Contact maken en/of houden met deze mensen is erg belangrijk, dit kan op verschillende manieren. Tijdens de 3 cursus middagen krijgt u hiervoor handvatten, mogelijke gespreksonderwerpen en gaan we licht in op de werking van het menselijk brein.

Inhoud van de cursus

Er is aandacht voor theorie en praktijk. Hoe verwerkt iemand prikkels uit de omgeving. Hoe werken de hersenen. Deelnemers krijgen oefeningen, die inzicht geven in het beschadigde brein.

Voor wie?

De cursus is bedoeld voor mantelzorgers uit Zoeterwoude die te maken hebben met dementie. De bijeenkomsten worden verzorgd door docenten van Bijscholing Gezondheidszorg, deskundig op het gebied van dementie. Er is plaats voor 15 personen.

Kosten

Deze cursus is gratis.

Aanmelden

Wilt u deelnemen? Meld u dan aan. Aanmelden kan via de website van Eva op www.wijzijneva.nl

Waar en wanneer

Ons Huis
Kosterpad 3, Zoeterwoude
Van 13.30-16.00 uur

De cursus bestaat uit 3 bijeenkomsten, het is noodzakelijk dat u alle bijeenkomsten aanwezig bent. Aan deze cursus zijn geen kosten verbonden.