Groots zomer benefietfeest Swetterhage (03-07-2019)

Van sprookjesactiviteiten tot optredens van o.a. De Ommedijk…

Het jaarlijkse Zomer Benefietfeest op Swetterhage in Zoeterwoude wordt dit jaar extra groot en extra lang gevierd. Op vrijdag 5 juli staan tussen 11.00 en 21.30 voor jong en oud tal van optredens en zonnige activiteiten op het programma. Alle opbrengsten komen ten goede aan het sprookjesachtige Hundertwassergebouw voor de bewoners op Swetterhage.

Op Swetterhage, locatie van de Gemiva-SVG Groep, wonen en werken 320 mensen met een verstandelijke beperking. Zij kijken er elk jaar naar uit om dit feest samen met de bezoekers te vieren, want iedereen is van harte welkom. ’s Middags en ‘s avonds zijn er tal van optredens, o.a. van tributeband De Ommedijk, Wesley Vermont, zanger Dave, Trio Parrot, Van Messing, DJ Draai me to the moon en John Melody. Overdag staat het thema ‘sprookjes’ centraal. Zo zijn er sprookjesspelletjes, elfjes, een sprookjestuin en een prijsuitreiking voor de bezoeker met de mooiste sprookjesoutfit. Voor iedereen valt er iets leuks te zien, proeven, horen en beleven… van karaoke en modeshows door de bewoners tot silent disco, kermisvertier, lekkere hapjes/drankjes en trein- en miniritjes.

Onthulling één miljoen euro voor Hundertwassergebouw...

Alle opbrengsten van het Zomer Benefietfeest komen ten goede aan het Hundertwassergebouw. De meerkosten hiervoor van 2 miljoen euro kunnen uiteraard niet uit het zorgbudget komen. Die moeten eind van dit jaar via een inzamelingsactie bij elkaar zijn gebracht om dit unieke dagbestedingsgebouw voor de bewoners op Swetterhage te kunnen realiseren. Tijdens het zomerfeest wordt de huidige sponsorstand van één miljoen euro op een bijzondere manier onthuld. Het Hundertwassergebouw draagt op allerlei manieren positief bij aan het welzijn van de bewoners. Maar het wordt ook een uniek gebouw in onze regio van ons allemaal, dat dankzij de aantrekkingskracht en allerlei faciliteiten (Hundertwasserterras, kinderboerderij, supermarkt, winkel met zelfgemaakte artikelen, fiets- en wandelroutes langs het gebouw) zorgt voor een belangrijke verbinding met de samenleving.

Het Zomer Benefietfeest vindt op vrijdag 5 juli tussen 11.00 en 21.30 uur plaats

Op het terrein van Swetterhage aan de Blankaartweg 2 in Zoeterwoude. Meer informatie en het programmaoverzicht op: www.gemiva-svg.nl/swetterhage Meer informatie over het bijzondere hundertwassergebouw op: www.hartvoorhundertwasser.nl