Gemeente Zoeterwoude start ‘Samen Dementievriendelijk’ met bijeenkomst op 24 september (12-09-2019)

Personen met dementie moeten zo lang mogelijk mee kunnen doen in de samenleving. Daarom organiseert de gemeente Zoeterwoude met lokale zorgpartners en Alzheimer Nederland een bijeenkomst over dementie. Op interactieve wijze gaan de aanwezigen denken over wat er nodig is voor deze personen.

Gemeente Zoeterwoude Dementievriendelijk

Dementie wordt op steeds jongere leeftijd vastgesteld, ouderen blijven langer thuis wonen en de samenleving vergrijst snel. Daarom krijgen mensen in het dagelijkse leven vaker te maken met personen met dementie, bijvoorbeeld tijdens de boodschappen. Het project Samen Dementievriendelijk is gestart om inwoners te informeren over wat zij in het dagelijkse leven kunnen betekenen voor deze personen.

Kom ook naar de bijeenkomst op 24 september om 18:45 uur

Deze wordt gehouden in De Herberg op het terrein van Swetterhage en wordt afgesloten met een borrel. U kunt het programma bekijken en zich makkelijk aanmelden via www.zoeterwoude.nl/dementievriendelijk. Of neem contact op met Christine Kors-van der Lubbe via c.van.der.lubbe@zoeterwoude.nl of 071-5806300 om u aan te melden.

Kleine initiatieven helpen al enorm

Denk hierbij aan een praatje maken of afspreken om samen naar sport te gaan. Heeft u andere ideeën of heeft u behoefte aan hulp voor iemand met dementie in uw buurt? Tijdens de borrel kunt u met andere inwoners in contact komen en kunt u terecht bij de verschillende organisaties die betrokken zijn. EVA mantelzorgondersteuning, Zoeterwoude voor Elkaar, de Welzijnscoach en natuurlijk ook de gemeente zijn aanwezig om mee te denken!

Op 14 november vindt een tweede bijeenkomst plaats

De bijeenkomsten zijn los van elkaar te bezoeken. Tijdens de tweede bijeenkomst wordt er een toneelstuk opgevoerd over dementie. Gevolgd door een interactieve discussie. De locatie en verdere informatie hierover worden later bekendgemaakt.