Doet u alstublieft het juiste afval in de juiste afvalcontainer (13-08-2019)

In Zoeterwoude staan op meerdere plekken containers voor onder meer glas, papier, luierafval en het PMD. Hier kunt u gratis gebruik van maken. Helaas wordt er de laatste tijd steeds vaker ander afval bij het luierafval en de PMD-container aan de Laan de Goede Herder, aangeboden.

Dit zorgt voor hogere kosten om deze afvalstromen te laten verwerken. Door deze vervuiling worden vrachten afgekeurd en moet het tegen een hoger tarief verwerkt worden. Als de vervuiling aan blijft houden, zijn wij helaas genoodzaakt om de luiercontainers en de gemeenschappelijke container voor het PMD aan de Laan de Goede Herder te verwijderen.

Alleen verpakkingsafval mag bij het PMD

Graag vragen wij u om het juiste afval in de juiste container te doen. Alleen op die manier kunnen we de afvalstoffenheffing zo laag mogelijk houden. PMD staat voor plastic verpakkingsafval, metalen verpakkingen (blik) en drankverpakkingen. Er mag dus alleen verpakkingsafval aangeboden worden bij het PMD. Harde kunststoffen zoals tuinstoelen en speelgoed, opblaasbare zwembadjes, rubberen onderdelen en piepschuim horen niet thuis in het PMD.

Twijfelt u waar welk afval hoort?

Op de website www.afvalscheidingswijzer.nl kunt u gemakkelijk zien waar u welk afval aan kunt bieden.