Denk mee over het maatschappelijk centrum in Zoeterwoude-Rijndijk! (12-11-2018)

De  gemeente Zoeterwoude onderzoekt aan welke eisen en wensen het maatschappelijk centrum in Zoeterwoude-Rijndijk straks moet voldoen. Samen met belanghebbenden werkt de gemeente verschillende scenario’s uit. Ook de inwoners van Zoeterwoude-Rijndijk kunnen meedenken. Op de informatiemarkt over de ontwikkelingen in Zoeterwoude-Rijndijk op 19 november kunt u bij de stand van het maatschappelijk centrum al uw vragen stellen en uw mening geven over de scenario’s.

Een nieuw maatschappelijk hart creëren

De gemeente werkt aan een Programma van Eisen (PvE) voor de locaties van de Eendenkooi, Bernardusschool , TV Meerburg en Stichting Kinderopvang Zoeterwoude. De wens is hier een nieuw maatschappelijk hart te creëren. Het idee is de gebouwen te moderniseren of te vernieuwen en de openbare ruimte een nieuwe uitstraling te geven. Ook willen meerdere sociale- en maatschappelijke partijen een plek in het nieuwe maatschappelijk centrum, zoals het gezondheidscentrum aan de Pancratiusstraat.

De gemeente onderzoekt de verschillende scenario’s samen met belanghebbenden op haalbaarheid. Ook inwoners en vertegenwoordigers van andere sociale -en maatschappelijke organisaties worden betrokken bij dit proces. Rond de jaarwisseling wordt het PvE  met de scenario’s afgerond. In het nieuwe jaar besluit de gemeenteraad welk scenario realistisch is.

Denk met ons mee!

Wilt u ook meedenken over de scenario’s? Kom dan op 19 november naar de informatiemarkt over de ontwikkelingen in Zoeterwoude-Rijndijk in de Goede Herderkerk. Het maatschappelijk centrum heeft een eigen stand.  U bent welkom tussen 19.30 - 21.30 (U kunt op elk gewenst moment binnen lopen).

Meer informatie?

Ga dan naar www.zoeterwoude.nl/Gebiedsvisie-Rijndijk