De Recycle Sint ruilmarkt: hoe je van jouw Sinterklaasinkopen een duurzaam en slim feestje maakt (19-11-2018)

Het lijkt nog ver, maar over een paar weken is Het Heerlijk Avondje al gekomen. Voor veel ouders levert dat stress op. Cadeautjes zoeken, geld uitgeven en die decembermaand is al zo duur. Daarnaast komen ook nog de morele bezwaren. Is het nog wel van deze tijd allemaal nieuwe spullen te blijven kopen? Daarom organiseren Jitske en Marcella een Recycle Sint op donderdagavond 22 november. Locatie: De Eendenkooi.

Jitske Loonen en Marcella Plooij, initiatiefnemers van de speelgoedruilmarkt in Zoeterwoude, vinden het belangrijk om speelgoed een tweede leven te geven. ‘Waarom zou je elk jaar iets nieuws kopen als je ook kunt ruilen? En je kan meteen die ontiegelijke speelgoedberg in je huis verkleinen. .

Elif Algu, oprichter van Recycle Sint en eigenaar van Brand Social Impact bureau ‘Branding A Better World’  is het hier mee eens. Algu: ‘Overconsumptie is echt niet meer van deze tijd. Van ruilen komt huilen wordt altijd gezegd, maar wij hebben daarvan gemaakt: Ruilen is het nieuwe kopen. Vraag het aan elke ouder die je kent. Iedereen heeft teveel speelgoed. Soms ligt het nog maanden in de verpakking in de kast. Waarom zouden we dan nog nieuwe spullen kopen? Het is veel slimmer om te ruilen en zo ook nog eens een steentje bij te dragen aan het milieu.’

Duurzaamheid mag ook leuk zijn. Daarom is er Recycle Sint. Dat is niet alleen een groen initiatief, maar ook nog eens hartstikke gezellig, slim en -niet onbelangrijk- goed voor de portemonnee.

De speelgoedruilmarkt in Zoeterwoude vindt plaats op 22 november in de Eendenkooi. Ouders kunnen speelgoed komen inleveren tussen 18.30-19.00 en tussen 19.00-22.00 kan het ruilen beginnen. Bekijk recyclesint.org voor meer informatie en updates.