Nieuws

Schrijf u in voor de e-mail nieuwsbrief met de belangrijkste nieuwsberichten over Zoeterwoude.

Aanmelden nieuwsbrief

 • Feestelijke aftrap Startbijeenkomst Job Buddy in Zoeterwoude

  Op donderdag 13 september was de feestelijke startbijeenkomst  van Job Buddy Zoeterwoude. Tijdens deze bijeenkomst zijn voor het eerst Zoeterwoudse werkzoekenden en Job buddy’s aan elkaar gekoppeld onder het genot van een door Swetterhage gemaakte appeltaart. Mooi initiatief van oud-inwoner Conny van Leeuwen!

 • Een verrassing voor mantelzorgers

  Ook in 2018 nodigen de gemeenten Leiden, Oegstgeest, Leiderdorp en Zoeterwoude mantelzorgers weer om deel te nemen aan een mooi waarderingsprogramma. Mantelzorgers verlenen zorg aan een naaste. Mantelzorgers hebben een relatie met degene voor wie ze zorgen en zij doen dit onbetaald en langdurig.

 • Verkeersonderzoek Hoge Rijndijk

  Van maandag 17 september tot en met zondag 23 september wordt er een verkeersonderzoek gehouden op de Hoge Rijndijk. Tijdens dit onderzoek wordt onder andere het aantal voertuigen, het soort voertuigen, de snelheid en het aantal voertuigen wat via de Hoge Rijndijk naar de Grote Polder rijdt gemeten.

 • Zoeterwoude bouwt woningen in Zwethof ondanks tegenstand van Provinciale Staten

  De gemeenteraad van Zoeterwoude heeft het bestemmingsplan voor het bouwproject Zwethof vastgesteld. Gelet op de commissievergadering van Provinciale Staten woensdagavond was dat geen vanzelfsprekendheid. Enkele Statenfracties zijn het namelijk niet eens met het plan. Althans ze vonden het bouwplan dat zo’n acht jaar geleden gemaakt was niet goed, en daarom wilden ze niet instemmen met het nieuwe plan Zwethof.

 • Zzp-event voor Leidse regio

  In Nederland zijn er momenteel zo’n 927.000 zzp’ers actief en dit aantal neemt nog altijd gestaag toe. Alleen al in de afgelopen 5 jaar zijn er in Nederland bijna 220.000 zzp’ers bijgekomen. Ook in de Leidse regio is deze groep groot, groeiende én van belang voor onze regionale economie. Speciaal voor deze ondernemers organiseert de Kamer van Koophandel daarom samen met Economie071 op 18 september het zzp-event ‘Succesvol ondernemen’ in het gemeentehuis van Leiderdorp.

 • Ben jij op zoek naar werk? Job Buddy Zoeterwoude kan je daarbij helpen!

  In september begint de training, meld je daarom snel aan!

 • Zoeterwoude fit en gezond met de sportfittest!

  Benieuwd naar je conditie en woon je in de gemeente Zoeterwoude? Op 27 oktober organiseert de gemeentelijke projectgroep Sportfittest in samenwerking met Team Sportservice Zuid-Holland een fittest in de Klaverhal. Alle inwoners vanaf 55 jaar mogen deelnemen.

 • Stem op unieke samenwerking 10 Hart van Holland gemeenten!

  Het Hart van Holland is genomineerd voor de Aandeslag-Trofee. Deze prijs wordt jaarlijks uitgereikt aan projecten die werken volgens de nieuwe Omgevingswet. Het idee bij deze wet is dat een ruimtelijk plan niet alleen van de overheden komt, maar uit overleg met betrokkenen in de regio. De samenwerking van de tien gemeenten Kaag en Braassem, Katwijk, Leiden, Leiderdorp, Noordwijk, Oegstgeest, Teylingen, Voorschoten, Wassenaar en Zoeterwoude, dus Het Hart van Holland, is volgens de jury bijzonder te noemen. Vanaf vandaag kan iedereen stemmen en zo Hart van Holland helpen om de trofee te winnen.

 • Open dag RijnlandRoute

  De provincie Zuid-Holland organiseert op zaterdag 8 september van 11.00 tot 16.00 uur een open dag over de RijnlandRoute. Het informatiecentrum van de RijnlandRoute is dé plek waar alle informatie over het project samenkomt. Hier kunt u zien en beleven wat er allemaal komt kijken bij de aanleg van de RijnlandRoute en hoe de weg er straks uitziet. Ook kunt u meer te weten komen over bouwmethoden en techniek.

 • Deelnemers gezocht voor klankbordgroep

  De gemeente gaat na de zomervakantie verder met de uitwerking van de “Gebiedsvisie Voorzieningen Zoeterwoude-Rijndijk”. Voor het maatschappelijk- en sociaal centrum op de locatie van de Bernardusschool en De Eendenkooi is zij daarom op zoek naar deelnemers voor een klankbordgroep.

 • Afsluiting Dorpsstraat/Noordbuurtseweg

  I.v.m. herstraatwerkzaamheden wordt de aansluiting Dorpsstraat/Noordbuurtseweg afgesloten op dinsdag 21 augustus van 09:00 tot 15:00 uur.

 • Afsluiting spoorovergang Burgemeester Smeetsweg

  De spoorovergang ter hoogte van de Burgemeester Smeetsweg is op 11 augustus van 00:00 uur tot 10:00 uur (nacht van vrijdag op zaterdag) afgesloten.

 • Ivy Tagoe is dit seizoen de 20.000ste bezoekster van Zwembad Haasbroek

  Op woensdag 1 augustus 2018 heeft Zwembad Haasbroek de 20.000ste bezoeker van dit seizoen ontvangen. De achtjarige Zoeterwoudse Ivy Tagoe was de gelukkige en kreeg naast bloemen voor haar moeder een 10 badenkaart overhandigd door zwembadmanager Joop Harland.

 • Stem op unieke samenwerking Hart van Holland!

  Het Hart van Holland is genomineerd voor de Aandeslag-Trofee. Deze prijs wordt jaarlijks uitgereikt aan projecten die werken volgens de nieuwe Omgevingswet. Het idee bij deze wet is dat een ruimtelijk plan niet alleen van de overheden komt, maar uit overleg met betrokkenen in de regio. De samenwerking van de tien gemeenten Kaag en Braassem, Katwijk, Leiden, Leiderdorp, Noordwijk, Oegstgeest, Teylingen, Voorschoten, Wassenaar en Zoeterwoude, dus Het Hart van Holland, is volgens de jury bijzonder te noemen. Vanaf vandaag kan iedereen stemmen en zo Hart van Holland helpen om de trofee te winnen.

 • Afsluiting Dr. Kortmannstraat

  Van 6 augustus t/m 10 augustus is de splitsing Verlaatweg/Dr. Kortmannstraat afgesloten i.v.m. reconstructiewerkzaamheden.

 • Storing ondergrondse container Nassaulaan

  De container op de kruising Nassaulaan/Willibrordusstraat heeft een storing. De leverancier werkt aan een oplossing en doet zijn best om de container begin volgende week weer werkend te krijgen. In de tussentijd kunt u gebruik maken van de container bij de MCD. Plaats in ieder geval geen afval naast de container.

  Excuses voor het ongemak.

 • Nieuwe functie grijze minicontainers

  Vandaag was de laatste inzameldag van het restafval met de minicontainers. De grijze minicontainers krijgen binnenkort een nieuwe functie. U moet uw grijze container dus binnen halen. Begin augustus ontvangt u hierover een brief met verdere uitleg.

 • Woning verduurzamen met tips en korting!

  Verduurzamen van de energievoorziening is nodig om opwarming van de aarde tegen te gaan en verlaagt de energierekening. Daarom heeft de gemeente samen met het Duurzaam Bouwloket en burgerinitiatief Zoeterwoude Duurzaam 2030 12 maatwerkadviezen voor energiebesparende maatregelen opgesteld.

 • Nationaal Hitteplan geactiveerd

  Door het aanhoudend warm weer is het Nationaal Hitteplan geactiveerd. Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) roept mensen op extra goed te zorgen voor kwetsbare mensen.

 • Ruim 550 extra woningen in Verde Vista Meerburg

  In goed overleg hebben de gemeente Leiden en Zoeterwoude besloten om ca. 550 woningen over te hevelen van het woningcontingent van Leiden naar Zoeterwoude. Daarmee nemen de beide gemeenten hun verantwoordelijkheid met betrekking tot de regionale woningbouwopgave in de regio.

 • Start Stichting Leergeld Leiden e.o. in Zoeterwoude

  Op vrijdag 13 juli 2018 is Stichting Leergeld officieel van start gegaan in Zoeterwoude. De feestelijke aftrap vond plaats in het gemeentehuis van Zoeterwoude waarbij wethouder Ton de Gans als gastheer de bestuurders van Stichting Leergeld Leiden en omstreken, de heer Bert Hoenen en de heer Frans Lenderink, en de commercieel directeur van de Rabobank Groene Hart, mevrouw Lonneke Tax, mocht ontvangen.

 • Geen avondopenstelling in vakantie

  In verband met de zomervakantie is er geen avondopenstelling van burgerzaken.

 • Toekomst van de oude schoollocaties Zoeterwoude-Dorp

  De bouw van de nieuwe Brede School in Zoeterwoude-Dorp is bijna afgerond. Binnenkort opent de nieuwe school haar deuren. Wat gebeurt er vervolgens met de achterblijvende schoollocaties Westwoudschool, Klaverweide, Corbulo en het gebouw van kinderopvang SKZ?

 • Laatste aanpassingen aan nieuwe ondergrondse containers

  In de afgelopen weken zijn alle nieuwe ondergrondse containers geplaatst. Sommige bestaande containers zijn verplaatst. Wij willen iedereen bedanken voor het begrip en geduld tijdens de werkzaamheden. In dit nieuwsbericht leest u meer over de ingebruikname van de containers en laatste werkzaamheden hieraan.

 • Wederzijdse overeenstemming beëindiging huurovereenkomst gemeente Zoeterwoude en Chinees restaurant dorpsplein

  De gemeente Zoeterwoude en de huurders van het Chinese restaurant zijn overeengekomen om de huur van het pand aan de Dorpsstraat 8 te beëindigen. Het pand zal begin 2019 worden opgeleverd. De gemeente heeft het pand in 2010 aangekocht om dit pand in de toekomst te kunnen slopen en om op deze locatie stedenbouwkundige verbeteringen aan te brengen voor het in de directe omgeving van het pand gelegen Dorpsplein en Dorpskern.

 • Maak uw tuin klimaatbestendig!

  Woont u in Zoeterwoude-Rijndijk en wilt u weten hoe u extra water in uw tuin kan opvangen of bij een hevige bui overstromingen kan voorkomen? Of welke maatregelen u kunt nemen tegen hittestress? Meld u dan nu aan voor een persoonlijk gesprek bij u thuis!

 • Zuid-Holland zoekt duurzame pioniers in landbouw

  Zuid-Holland heeft de subsidieregeling 'Stimulering maatschappelijke initiatieven op Duurzame Landbouw' opengesteld voor pioniers in duurzame landbouw.

 • Parkeren sportpark Haasbroek

  Wij verzoeken u i.v.m. het Dorpsfeest vanaf maandag 18 juni 07.00 uur t/m woensdag 27 juni 2018 geen auto’s te parkeren op het parkeerterrein van sportpark Haasbroek.

 • Afsluiting Weipoortseweg

  I.v.m. het herstellen van de klinkergaten in de rijbaan is op  ma. 25 juni  tussen 09.00-15.00 uur is de Weipoortseweg vanaf nr. 75 tot NoordAa voor doorgaand verkeer afgesloten. De afsluiting geldt niet voor fietsers en voetgangers. Inlichtingen: de heer Wolvers, afdeling Ruimtelijk Beheer, tel. 071-5806300.

 • Blijf op de hoogte!

  Wilt u per e-mail op de hoogte gehouden worden van bekendmakingen in uw buurt, de gemeenteberichten of het nieuws van gemeente Zoeterwoude? Dat kan.

 • Fonds 1818 trakteert gemeente Zoeterwoude

  Fonds 1818 heeft de gemeente Zoeterwoude een cheque ter waarde van € 18.000,18 aangeboden. De gemeente heeft besloten dit bedrag te besteden aan verschillende maatschappelijke projecten. De cheque werd overhandigd tijdens het Fonds 1818 Festival op 9 juni in en om de Grote Kerk in Den Haag. Sanne ten Bokkel Huinink, directeur van het fonds: “Tijdens het festival hebben we kunnen zien dat er al veel geweldig inspirerende, maatschappelijke initiatieven plaatsvinden in onze regio. Dat smaakt naar meer. Daarom hebben we alle gemeenten een cheque aangeboden. Zodat we samen de maatschappij een beetje beter maken.”

 • Excursie ‘Boeren voor Bijen’

  Wijk & Wouden nodigt belangstellenden uit voor de excursie Boeren voor Bijen, die op zaterdag 30 juni a.s. wordt gehouden in Zoeterwoude. Bij deze excursie vertellen insecten- en plantendeskundigen wat zo al wordt gedaan op een tweetal agrarische bedrijven en wat boeren, gemeenten en particulieren zelf kunnen doen om de bij te hulp te schieten.

 • Welke afspraken kan een WhatsApp-groep maken?

 • Bedrijventerrein Grote Polder in volle bloei

  Een groener, duurzamer en toekomstbestendig bedrijventerrein en een kleurrijke en levendige omgeving voor werknemers, bezoekers en passanten. Dat hadden de ondernemers van het bedrijventerrein de Grote Polder en de gemeente Zoeterwoude met het project Boeiend Bloeiend Bedrijventerrein voor ogen bij de start in 2017. Momenteel wordt de laatste aanplant in dit project gedaan. De resultaten mogen er nu al wezen: het bedrijventerrein staat in volle bloei!

 • Ontwikkeling Verde Vista Plas krijgt vorm

  In het plan Verde Vista Plas worden 24 twee^kapwoningen gebouwd aan de Stadhouderslaan in Zoeterwoude-Rijndijk. Ook komt er een 'waterplas' met eilandjes die door middel van een vlonder met elkaar verbonden worden. Onlangs is gestart met de eerste werkzaamheden.

 • Afsluiting N11

  I.v.m. onder andere maaiwerkzaamheden, onderhoud bebording, markeringen, asfalt, geleiderail en verlichting. De N11 is in beide richtingen van vrijdagavond 15 juni 21:00u tot zondagochtend 17 juni 08:00 uur afgesloten tussen kruispunt Burgemeester Smeetsweg (industrieterrein Grote Polder) t/m de N207 (Alphen a/d Rijn Oost).

 • Afsluiting Dorpskern

  Op zondag 17 juni, van 08:00u tot 19:00u i.v.m. de Wielerronde.

 • Plaatsing ondergrondse restafvalcontainers van start

  Vanaf dinsdag 12 juni worden de ondergrondse restafvalcontainers geplaatst.

 • Uitnodiging inloopmiddag Herinrichting park a.d. Oranjelaan

  Op donderdag 7 juni nodigen wij alle inwoners van Zoeterwoude-Rijndijk tussen 14.45 uur en 18.00 uur van harte uit voor een inloopmiddag over de herinrichting van het park aan de Oranjelaan. Locatie: Aula Bernardusschool, Kooikerspad 1, Zoeterwoude.

 • Afsluiting Weipoortseweg vrijdag 8 juni

  In verband met kabel- en leidingwerk wordt op vrijdag 8 juni tussen 09.00 en 15.00u de Weipoortseweg afgesloten voor doorgaand verkeer t.h.v. nr.40. Deze afsluiting geldt niet voor fietsers en voetgangers.

 • Definitieve locaties ondergrondse restafvalcontainers bekend

  De definitieve locaties waar in Zoeterwoude ondergrondse restafvalcontainers komen zijn bekend. Het college heeft op 23 mei 2018 het plaatsingsplan voor restafvalcontainers in Dorp, Rijndijk, Westeinde, Zuidbuurt en Weipoort vastgesteld.

 • Bewoners en bedrijven voor klimaatbestendig Zoeterwoude-Rijndijk

  De gemeente Zoeterwoude, ondernemersvereniging Grote Polder en Groene Cirkels onderzoeken samen hoe de bedrijventerreinen en woonwijken in Zoeterwoude-Rijndijk klimaatbestendig ingericht kunnen worden. Op 23 mei 2018 werden bij Heineken twee goed bezochte bijeenkomsten georganiseerd om het project onder de aandacht te brengen: een voor ondernemers en een voor inwoners.

 • Geen PMD-inzameling op do. 17 mei!

  Zoals vorige week aangekondigd werd er op Hemelvaartsdag geen PMD ingezameld in het Dorp. Hiervoor in de plaats werd het PMD op za.12 mei bij u opgehaald. Mocht dit u ontschoten zijn, dan kunt u het PMD morgenochtend of zaterdagmiddag zelf inleveren bij het afvalbrengstation of wachten tot de volgende inzamelronde op do.24 mei.

 • Meerjarensubsidieprogramma 2019-2022

  Dit jaar zal een meerjarensubsidieprogramma voor de jaren 2019-2022 worden opgesteld. Indien uw vereniging/instelling een aanvraag wil indienen voor deze periode, verzoeken wij u dit schriftelijk voor 15 juni 2018 te doen.

 • Inloopmiddag herinrichting park aan de Oranjelaan

  Het park aan de Oranjelaan is aan renovatie toe. Wij willen het park opknappen zodat het weer goed gebruikt wordt.  Daarom organiseert de gemeente  een inloopmiddag voor alle inwoners van Zoeterwoude-Rijndijk.

 • Project Natuurlijke Leefomgeving van start!

  In 2017 hebben we samen met tien regio gemeenten onze ambities en gezamenlijke koers voor de ontwikkeling van de leefomgeving op ons grondgebied vastgelegd in een ‘ Regionale agenda omgevingsvisie 2040’. Om de verschillende opgaven en ambities te kunnen verwezenlijken zijn 5 thema’s met bijhorende doelstellingen opgesteld.

 • Dag van de Bouw op de bouwlocatie van de Brede School

  Zaterdag 2 juni 2018 is het de Dag van de Bouw. Normaal gesproken is de bouwplaats verboden terrein voor bezoekers. Maar tijdens de Dag van de Bouw stellen bouwbedrijven hun bouwplaats open voor bezoek en laten zien waar zij als bouwbedrijf mee bezig zijn.

 • Het Nederlands Watermuseum komt naar Zoeterwoude!

  Het gemeentehuis van Zoeterwoude verandert van 22 mei t/m 25 mei in een rioolcentrum. Het Nederlands Watermuseum komt in deze periode met de tentoonstelling “Het riool leeft” naar Zoeterwoude. Deze informatieve en educatieve tentoonstelling voor jong en oud is verrassend, speels en interactief. Zo kunnen bezoekers een rijdende camera besturen om het riool van binnen te bekijken, de rioolquiz spelen of wateroverlast oplossen met een computersimulatie.

 • Uitnodiging informatieavond woningbouwplan Hoge Rijndijk 103

  Op de plek van de oude bedrijfsloods aan de Hoge Rijndijk 103 wordt een woongebouw met 12 appartementen ontwikkeld.  Tijdens de informatieavond wordt toelichting gegeven op dit woningbouwplan en de gevolgen voor de omgeving. De bijeenkomst vindt plaats op woensdag 16 mei a.s. om 20.00 uur in de bestaande loods. De loods is open vanaf 19.45 uur.

 • Fotowedstrijd “Maak de mooiste bijenfoto”

  Van 10 mei tot 10 juni kunt u weer uw mooiste foto’s insturen van een bij, een bijentuin of een bijenlandschap. Voor het derde jaar op rij organiseert Groene Cirkel Bijenlandschap een fotowedstrijd. Dit maal is er zowel een publieksprijs als een juryprijs. Voor de publieksprijs worden de nummers 1 en 2 gekozen op basis van het aantal stemmen op de website, voor de juryprijs worden de nummers 1 en 2 geselecteerd door een jury.

 • Informatieavond anpak blauwalgen Zoetermeerseplas

  Wilt u meer weten over de aanpak van blauwalgen in de Zoetermeerseplas? U bent van harte welkom op de informatieavond over dit onderwerp die de gemeente Zoetermeer en het hoogheemraadschap van Rijnland organiseren op woensdag 23 mei.

 • Gemeentehuis gesloten op do. 10 mei en vrij. 11 mei

  Op donderdag 10 mei en vrijdag 11 mei is het gemeentehuis gesloten. Het afvalbrengstation is op vrijdag 11 mei wel geopend.

 • Een nieuwe huisstijl voor ons dorp

 • Definitieve uitslag gemeenteraadsverkiezingen

  De definitieve uitslag van de verkiezingen voor de gemeenteraad van Zoeterwoude is bekend. Hieronder ziet u de zetelverdeling:

 • Verplaatsing sirene Eendrachtsweg

  Vanwege de voorgenomen sloop van de flat aan de Eendrachtsweg moet de sirene van het Waarschuwings- en Alarmeringssysteem (WAS) verplaatst worden. De beste optie voor de plaatsing van de sirene is aan de voorzijde van de Klaverhal aan de Hondsdrafweg. De sirene komt op een mast te staan. Waarschijnlijk zal de sirene worden verplaatst in het derde kwartaal van dit jaar.

Archief