Nieuws

Schrijf u in voor de e-mail nieuwsbrief met de belangrijkste nieuwsberichten over Zoeterwoude.

Aanmelden nieuwsbrief

 • 10 juli geen spoed reisdocumenten en 11 juli geen reis en/of spoed documenten

  (15-07-2019)

  Op woensdag 10 juli kunnen er geen spoed reisdocumenten aan gevraagd worden. En op donderdag 11 juli is het niet mogelijk om reis en/of spoed documenten aan te vragen of uit te reiken. Dit  in verband met onderhoud aan het systeem.

  Voor rijbewijzen, uittreksels, verhuizingen etc. kunt u een afspraak maken via de website of via 071-5806300.

 • Schoolplein het Avontuur wordt deze zomervakantie aangepakt

  (15-07-2019)

  Meer speelruimte en geen modder en wateroverlast meer. Dat is de bedoeling van de werkzaamheden aan het schoolplein van Het Avontuur, die deze zomervakantie gaan plaatsvinden. Na een intensief samenwerkingsproces met schoolbestuur SCOL, Stichting Kinderopvang Zoeterwoude (SKZ) en de school werd vorig jaar een groen schoolplein neergelegd. Wat niemand zich besefte was dat dagelijks 400 voetjes te veel vroeg van het oorspronkelijk bedachte groene plein. Door het dichtslibben van de aarde kon het water niet meer weg, wat afgelopen winter tot problemen leidde.

 • Zoeterwoude en Rijnhart Wonen ondertekenen overeenkomst voor ontwikkeling Bloemenvelde

  (11-07-2019)

  Donderdag 11 juli ondertekenden Chrétien Mommers, directeur-bestuurder Rijnhart Wonen, en wethouder Ton de Gans de samenwerkingsovereenkomst voor de ontwikkeling van 27 sociale huurwoningen op de voormalige locaties Corbulo en kinderopvang SKZ. Voor zowel Rijnhart Wonen als de gemeente een feestelijk moment.

 • Gemeente Zoeterwoude geslaagd voor informatiebeveiliging

  (08-07-2019)

  Privacy en informatiebeveiliging zijn belangrijk voor de gemeente Zoeterwoude. Inwoners en bedrijven moeten er op kunnen vertrouwen dat de gemeente goed met informatie omgaat en deze goed beveiligt. Zij werkt daarom steeds aan het beter maken van de beveiliging van informatie(systemen) en persoonsgegevens.

 • Informatieavond plan woongebied VerdeVista Meerburg

  (04-07-2019)

  Graag nodigen wij u namens Ontwikkelingsmaatschappij Meerburg (OMM) uit voor een inloopavond op 16 juli a.s. over het bestemmingsplan ‘Meerburgerpolder Zuid, Woonblok’. Dit bestemmingsplan gaat over de kavels in het zuidelijk deel van Verde Vista Meerburg, gelegen direct naast het Siemens kantoor. Het plan was eerst om op deze locatie kantoren te bouwen. Maar, gezien de grote vraag naar woningen is een bestemmingsplanwijziging in gang gezet om ongeveer 400 woningen mogelijk te maken. Op maandag 24 juni 2019 is het ontwerpbestemmingsplan bekend gemaakt, de periode van ter inzage legging is van 24 juni tot 5 augustus. Om het ontwerpbestemmingsplan te laten zien organiseert OMM een inloopavond.