Nieuws

Schrijf u in voor de e-mail nieuwsbrief met de belangrijkste nieuwsberichten over Zoeterwoude.

Aanmelden nieuwsbrief

 • Cursus Positief Leven! in Zoeterwoude

  (20-10-2020)

  In samenwerking met GGZ Rivierduinen organiseert de gemeente Zoeterwoude de cursus Positief Leven! Vanaf 9 november worden 5 digitale bijeenkomsten georganiseerd. Inwoners van de gemeente kunnen kosteloos deelnemen aan deze cursus. Deelnemers komen tijdens de cursus op een laagdrempelige manier meer te weten over stress, piekeren, mindfulness en ontspanning. In de zorg gaat de aandacht vaak uit naar iemands klachten en problemen en hoe die kunnen worden genezen of opgelost. Positieve gezondheid en psychologie kiezen een andere invalshoek. Het accent ligt niet op ziekte of problemen, maar op mensen zelf. Op hun veerkracht en op wat hun leven betekenisvol maakt.

 • In Memoriam: Sjaak van der Salm, ereburger van Zoeterwoude

  (05-10-2020)

  Met verdriet namen wij kennis van het overlijden van Sjaak van der Salm. Hij zette zich op een breed terrein in en was gedurende vele jaren belangeloos actief voor de Zoeterwoudse gemeenschap. Hij was als raadslid van het CDA politiek en bestuurlijk actief. In april 2013 ontving hij als blijk van grote waardering en erkentelijkheid het Ereburgerschap van de gemeente Zoeterwoude.

 • De Kameleon versneld afgebroken door instortgevaar

  (02-10-2020)
 • Zoeterwoude tekent Sportakkoord

  (28-09-2020)

  Begin van dit jaar is door sportaanbieders, welzijnsorganisaties en onderwijs gewerkt aan een lokaal Sportakkoord. Hierin staan afspraken om de inwoners van Zoeterwoude, van jong tot oud, nog meer aan het sporten en bewegen te krijgen óf houden.

 • Bijvriendelijke herinrichting Elfenbaan gestart

  (16-09-2020)

  De Elfenbaan is een belangrijke verbindingszone in het regionale bijenlandschap tussen Leiden en Alphen aan den Rijn. Samen met Rijks Waterstaat, het Zuid-Hollandslandschap en het Hoogheemraadschap Rijnland richten we het Zoeterwoudse gedeelte opnieuw in voor bijen en vlinders.