Nieuws

Schrijf u in voor de e-mail nieuwsbrief met de belangrijkste nieuwsberichten over Zoeterwoude.

Aanmelden nieuwsbrief

 • Baggerwerkzaamheden in Zoeterwoude

  (23-03-2020)

  Op dit moment baggert het Hoogheemraadschap van Rijnland een aantal sloten in gemeente Zoeterwoude. Het gaat om de sloten aan de Westeindseweg, Verlaatweg, Zwaan, Reiger, Richellestraat en de dr. Bouwdijksstraat. Baars aannemerij uit Nieuwland voert dit werk voor hun uit.

 • Inspraak concept ruimtelijke strategie Bedrijventerreinen 2020-2030

  (18-03-2020)

  De colleges van de gemeenten Katwijk, Leiden, Leiderdorp, Oegstgeest, Voorschoten en Zoeterwoude hebben met het georganiseerd bedrijfsleven de concept ruimtelijke strategie Ruimte voor bedrijven in de Economie071-gemeenten opgesteld. Deze strategie geeft aan hoe de gemeenten een aantrekkelijk vestigingsklimaat voor bedrijven willen behouden met voldoende en toekomstbestendige bedrijventerreinen.

 • Nieuws over het coronavirus

  (16-03-2020)

  Wereldwijd worden maatregelen genomen om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. De situatie ontwikkelt zich erg snel. Via www.zoeterwoude.nl/corona houden wij u op de hoogte van de laatste ontwikkelingen over het coronavirus in Zoeterwoude. Op deze pagina kunt u de veelgestelde vragen over het coronavirus in Zoeterwoude bekijken. Wij informeren u op deze pagina ook over de effecten van de maatregelen op de gemeentelijke dienstverlening. De informatie op deze pagina wordt doorlopend aangepast aan de hand van de laatste ontwikkelingen. Wij roepen iedereen op zich aan de landelijke maatregelen tegen verspreiding van het coronavirus te houden.

  Ga voor landelijke informatie over het coronavirus naar www.rijksoverheid.nl.

 • Hondenwassen voor Hundertwasser

  (09-03-2020)

  Swetterhage zoekt badkuipen & BN-ers met hond!

 • Cursus Positief Leven! in Zoeterwoude

  (05-03-2020)

  In samenwerking met GGZ Rivierduinen organiseert de gemeente Zoeterwoude de cursus Positief Leven! Vanaf 16 april worden 5 bijeenkomsten georganiseerd. Inwoners van de gemeente kunnen kosteloos deelnemen aan deze cursus. Deelnemers komen tijdens de cursus op een laagdrempelige manier meer te weten over stress, piekeren, mindfulness en ontspanning. In de zorg gaat de aandacht vaak uit naar iemands klachten en problemen en hoe die kunnen worden genezen of opgelost. Positieve gezondheid en psychologie kiezen een andere invalshoek. Het accent ligt niet op ziekte of problemen, maar op mensen zelf. Op hun veerkracht en op wat hun leven betekenisvol maakt.