Nieuws

Schrijf u in voor de e-mail nieuwsbrief met de belangrijkste nieuwsberichten over Zoeterwoude.

Aanmelden nieuwsbrief

 • Informatiemarkt ontwikkelingen Zoeterwoude-Rijndijk

  Op maandag 19 november organiseren wij voor alle inwoners van Zoeterwoude Rijndijk een informatiemarkt over de ontwikkelingen in Zoeterwoude Rijndijk. Alle geïnteresseerde inwoners zijn van harte welkom op 19 november in de Goede Herderkerk, van 19.30 tot 21.30 uur (U kunt op elk gewenst moment binnenlopen).

 • Het Hoogheemraadschap van Rijnland controleert keringen op veiligheid

  Dit gebeurt in het kader van het project Toetsing Regionale Keringen. Hiervoor worden bijvoorbeeld sluizen, gemalen, molens en kunstwerken op veiligheid gecontroleerd. Dit doen zij in en op de ruim 1.200 kilometer regionale keringen binnen het beheergebied, waaronder in Zoeterwoude.

 • Denk mee over het maatschappelijk centrum in Zoeterwoude-Rijndijk!

  De  gemeente Zoeterwoude onderzoekt aan welke eisen en wensen het maatschappelijk centrum in Zoeterwoude-Rijndijk straks moet voldoen. Samen met belanghebbenden werkt de gemeente verschillende scenario’s uit. Ook de inwoners van Zoeterwoude-Rijndijk kunnen meedenken. Op de informatiemarkt over de ontwikkelingen in Zoeterwoude-Rijndijk op 19 november kunt u bij de stand van het maatschappelijk centrum al uw vragen stellen en uw mening geven over de scenario’s.

 • Begroting 2019-2022 vastgesteld

  Zoeterwoude zet de komende vier jaar extra in op duurzaamheid, woningen voor jongeren en ouderen en een gelukkig en gezond Zoeterwoude. Dat staat in de begroting voor 2019-2022 die de raad gisteravond heeft vastgesteld. De financiële positie van gemeente Zoeterwoude is solide, nu en in de toekomst. De lokale lasten voor de inwoners stijgen nauwelijks.

 • Inloopavond verkeersveiligheid Noordbuurtseweg

  Op donderdag 15 november organiseert de gemeente Zoeterwoude een inloopavond over de beleving van de verkeersveiligheid van de Noordbuurtseweg. Al een lagere tijd wordt er gesproken over de verkeersveiligheid. Van bewoners en ondernemers krijgt de gemeente verschillende signalen dat de weg onveilig is, met name voor fietsers. 

 • Blijf op de hoogte!

  Wilt u per e-mail op de hoogte gehouden worden van bekendmakingen in uw buurt, de gemeenteberichten of het nieuws van gemeente Zoeterwoude? Dat kan.

 • Afsluiting N11 op 2 en 9 november

  In verband met regulier onderhoud is de N11 afgesloten tussen industrieterrein grote polder en afslag Alphen a/d Rijn Oost van vrijdag 2 november 21.00u tot zaterdag 3 november 12.00u. En tussen afslag Alphen a/d Rijn Oost en de A12 op vrijdag 9 november van 21.00u tot zaterdag 10 november 12.00u

 • Afsluiting kruispunt Zuidbuurtseweg/Nieuweweg 5 t/m 8 november

  Het kruispunt Zuidbuurtseweg/Nieuweweg wordt opnieuw bestraat. Daarom is het kruispunt afgesloten voor al het autoverkeer van maandag 5 november 07.00u tot donderdag 8 november 17.00u. Fietsers en voetgangers kunnen het kruispunt wel passeren.

 • Meld je gratis aan voor praktijkdag “The DriveXperience” voor jonge autorijders op 25 november

  De gemeenten Leiden, Leiderdorp, Oegstgeest en Zoeterwoude organiseren samen op zondag 25 november een gratis DriveXperience praktijkdag, bedoeld voor jonge autorijders van 18 t/m 24 jaar die tussen de 3 maanden en 3 jaar hun rijbewijs bezitten. De praktijkdag begint het om 9.00 uur in het gemeentehuis van Leiderdorp en duurt tot 16.00 uur. Je doorloopt drie verschillende modules met halverwege de dag een lunch.

 • Een verrassing voor mantelzorgers

  Ook in 2018 nodigen de gemeenten Leiden, Oegstgeest, Leiderdorp en Zoeterwoude mantelzorgers weer om deel te nemen aan een mooi waarderingsprogramma. Mantelzorgers verlenen zorg aan een naaste. Mantelzorgers hebben een relatie met degene voor wie ze zorgen en zij doen dit onbetaald en langdurig.

 • Verbouwing gemeentehuis

  Het gemeentehuis wordt momenteel volledig verbouwd van binnen. Dit gebeurt in verschillende fases. Tijdens de verbouwingswerkzaamheden doen wij ons best om overlast voor bezoekers te minimaliseren en toegankelijk en bereikbaar te blijven.

 • Gemeente Zoeterwoude maakt energiebesparing bij bedrijven inzichtelijk

  Gemeenten in de regio zetten zich in om energiebesparing bij bedrijven en maatschappelijke organisaties te stimuleren. Dit doen zij door samen met Omgevingsdienst West-Holland een gratis energiescan met monitoring aan te bieden aan deze doelgroep. De gemeenten bepalen zelf hoeveel energiescans zij inkopen en waar zij de energiescans voor inzetten. Het project, dat in 2017 gestart is, is ook in de gemeente Zoeterwoude een succes. Tot nu hebben 33 bedrijven in Zoeterwoude al gebruik gemaakt van dit aanbod.

 • Aan de slag voor een prachtig Zoeterwouds landschap

  Vraag in 2018 nog subsidie aan voor het opknappen van een geriefhoutbosje of het planten streekeigen bomen!

Archief