Effecten op gemeentelijke dienstverlening

De landelijke maatregelen tegen verspreiding van het coronavirus hebben ook effect op de dienstverlening van de gemeente Zoeterwoude. Hieronder leest u wat het effect is. Wij hopen op uw begrip. Bij ontwikkelingen wordt deze pagina aangepast.

In het kort

De dienstverlening van de gemeente Zoeterwoude gaat op dit moment nog gewoon door. Afspraken met een medewerker bij u thuis gaan mogelijk niet door. Mocht dit het geval zijn, nemen wij contact met u op. Het gemeentehuis is op werkdagen open van 09.00 tot 12.00 uur. Er is geen avond openstelling. Voor vragen kunt u contact opnemen via gemeente@zoeterwoude.nl. Telefonisch zijn wij bereikbaar van maandag t/m donderdag tussen 09.00 tot 17.00 uur en op vrijdag van 09.00 tot 12.00 uur. Houd er rekening mee dat de wachttijden langer kunnen zijn.

Ook de Politie is op dinsdag avond niet aanwezig. Neem bij vragen contact op via telefoonnummer 0900-8844.

Let op! Als u last heeft van een verkoudheid, hoesten of koorts, dan is het dringende verzoek om niet naar het gemeentehuis te komen. Maakt u in dat geval een nieuwe afspraak.


9 april 2020

Afvalbrengstation gesloten met paasweekend, extra open op dinsdag 14 april

Op 14 april staan wij van 09.30 tot 12.30 uur voor u klaar. Het gemeentehuis en het afvalbrengstation zijn op vrijdag 10 april (Goede vrijdag) en maandag 13 april (Pasen) gesloten. Omdat veel inwoners juist nu gaan klussen of opruimen en we ons aan de landelijke maatregelen tegen verspreiding van het coronavirus houden, is het afvalbrengstation dinsdag 14 april extra open. In de gemeenteberichten van 9 april staat dit niet goed vermeld. Excuses voor het ongemak.


2 april 2020

Voorlopig geen huis-aan-huis inzameling oud papier

De huis-aan-huis inzamelingen van oud papier gaat tot nadere berichtgeving niet door.  U kunt uw oud papier in de tussentijd inleveren op de volgende locaties:

  • Afvalbrengstation, Noordbuurtsehof (alleen tijdens openingstijden)
  • Jeugdraad, Kosterspad 3
  • VV Meerburg, Hans Ecklplein 1
  • Rijntamboers, Laan van Meerburg

25 maart 2020

Raadsvergadering 26 maart gaat aangepast door

De raadsvergadering in Zoeterwoude gaat morgenavond aangepast door. De vergadering is er in de aangepaste vorm op gericht om besluiten te nemen. Daarom wordt er niet (uitgebreid) gedebatteerd. Het Open Huis/de voorronde komt te vervallen omdat daar geen besluiten worden genomen. De vergadering start om 19:30 uur en wordt gehouden zonder wethouders/ambtenaren. De aanwezigen houden minimaal 1,5 meter afstand van elkaar.

Gerrie Buijs, Griffier Zoeterwoude: “Het was niet makkelijk om hiertoe te beslissen. Maar democratie is een van de cruciale pijlers van onze rechtsstaat. Onze raadsleden zijn gekozen om ook in moeilijke tijden en onder moeilijke omstandigheden besluiten te nemen. Dat zijn we aan onze democratie en aan onze burgers verplicht. Daarom hebben we besloten om de raadsvergadering aangepast door te laten gaan.”

Om de vergadering te kunnen starten, moeten er minimaal zeven raadsleden aanwezig zijn. Dit heet het quorum. Als er onvoldoende raadsleden aanwezig zijn, wordt de raadsvergadering 24 uur later opnieuw gehouden. Er is dan geen quorum nodig.


20 maart 2020

Geboorteaangifte digitaal met Digi-D doen

U kunt tijdelijk ook digitaal een geboorteaangifte doen. Ga hiervoor naar de pagina 'Aangifte van geboorte'. Wilt u de aangifte liever persoonlijk in het gemeentehuis doen? Dat kan ook. Neem daarvoor contact op via gemeente@zoeterwoude.nl of 071-580 6300. Gefeliciteerd met de geboorte van uw kind!


19 maart 2020

Aanvragen ligplaatsen worden voorlopig niet in behandeling genomen

Onze dienstverlening is op dit moment beperkt. Aanvragen voor ligplaatsen voorlopig niet in behandeling. Ook sturen we op dit moment geen facturen voor de huur van de ligplaatsen. Deze volgen later. Ligplaatsen die vrij komen worden voorlopig niet toegewezen.


18 maart 2020

Maximaal 10 personen aanwezig bij trouwen / partnerschapsregistratie

Wilt u binnenkort trouwen? Dat is nog steeds mogelijk. Voor alle huwelijken en partnerschapsregistraties geldt dat er maximaal 10 personen bij aanwezig mogen zijn. Dit is inclusief het bruidspaar en de getuigen. Deze maatregel geldt voor onbepaalde tijd. Wij blijven voortdurend kijken of de maatregel weer ingetrokken kan worden.

Aangepaste dienstregeling Arriva

Ga voor meer informatie over de actuele situatie naar de website van Arriva.