Lees voor

Subsidie aanvragen?

Wilt u weten welke subsidies beschikbaar zijn voor energiebesparende maatregelen en andere maatregelen op het gebied van duurzaamheid? Op de website van het Duurzaam Bouwloket Zoeterwoude vindt u een overzicht van alle gemeentelijke, regionale en landelijke subsidieregelingen op het gebied van duurzaamheid. Voor woningeigenaren, huurders, VvE’s, verenigingen en bedrijven.

De gemeente Zoeterwoude heeft dit jaar (2016) een subsidieregeling voor duurzame/energiebesparende maatregelen aan de woning, zoals isolatiemaatregelen en zonnepanelen. Deze subsidieregeling is zowel voor woningeigenaren als voor huurders beschikbaar. Maak er gebruik van! Landelijk zijn er nog meer subsidies, zoals de subsidie voor  duurzame warmtevoorzieningen (ISDE). De provincie geeft subsidie voor asbest eraf en zonnepaneel erop. Informatie over deze subsidies zijn te vinden op het Duurzaam Bouwloket Zoeterwoude.

Ook voor bedrijven zijn energiescans, subsidies en fiscale voordelen mogelijk. Kijk voor meer informatie onder duurzaam ondernemen.