Lees voor

Energiebesparing en duurzame energie

Energiebesparende maatregelen aan uw woning

Altijd al willen weten wat u kunt doen om uw woning te verduurzamen? Kijk op de website van het Duurzaam Bouwloket Zoeterwoude om te zien hoe u jaarlijks veel geld en energie kan besparen. Energie besparen heeft een aantal belangrijke voordelen. Zo zorgt het naast een lagere energienota, voor een hoger energielabel en een comfortabele woning.
 

Subsidies voor energiebesparende maatregelen

Energiebesparende maatregelen worden steeds goedkoper. En ze verdienen zichzelf terug. Toch zijn die eerste kosten soms een drempel. De gemeente Zoeterwoude geeft daarom een flinke subsidie op een aantal maatregelen. Bent u huurder of eigenaar van een woning in Zoeterwoude? Dan kunt u subsidie aanvragen voor kleinschalige en duurzame aanpassingen aan uw woning. Bovendien geeft gemeente Zoeterwoude een gratis maatwerkadvies voor elke woning. Wacht niet en kijk op de website van het Duurzaam Bouwloket Zoeterwoude voor welke subsidies u in aanmerking komt.
 

Zoeterwoude Duurzaam 2030

'Zoeterwoude Duurzaam 2030' is een initiatief van een groep actieve inwoners van Zoeterwoude. Zoeterwoude duurzaam 2030 gaat zonnepanelen leggen op een door de gemeente beschikbaar gesteld dak. De leden van Zoeterwoude Duurzaam 2030 hebben nog meer ambities op het gebied van duurzaamheid, die in 2016 verder duidelijk worden. Wilt u ook deelnemen aan  'Zoeterwoude Duurzaam 2030' voor eigen zonnepanelen op andermans dak? Mail dan naar direct naar zd2030@outlook.com onder vermelding van ‘Zoeterwoude Duurzaam 2030’ of stuur een berichtje naar de gemeente via Facebook of Twitter.